Er det verdt å kjøpe en billett til et elvecruise i Paris?

the eiffel tower in paris

Paris er en av de vakreste byene på jorden. Når du reiser til andre byer, hører du dem ofte sammenligne seg med Paris. Hvorfor? Fordi Paris er en av de viktigste byene på jorden. Har du noen gang vært i Praha eller Budapest? Begge byene refererer ofte til seg selv som Øst-Europas Paris. Det er et faktum at Praha og Budapest er vakre byer, selv om de ikke kan sammenlignes med Paris. Men en av tingene disse byene har til felles er vakre elver og populære elvecruise. Er det verdt å kjøpe en billett til et elvecruise hvis du besøker Paris? Og hva med Praha og Budapest?

Mange av elvecruisene i Paris starter i nærheten av Eiffeltårnet (nær Pont de bir Hakeim / Pont D’Le’léna) og slutter deretter nær Pont d’Austerlitz. Under en slik tur kan du se Eiffeltårnet, Notre Dame, Musée Orsay, Musée de Louvre, Place de la Concorde, Petit Palais, mange broer, Jardins du Trocadero, Invalides og mange andre kjente områder og landemerker.

Å vite hvorfor du vil dra på elvecruise i Paris er viktig. Noen selskaper tilbyr turer der du må sitte stille på en stol mens du lytter til en guide (noen ganger midt i en båt ganske langt borte fra vinduene), mens andre cruise er ment for deg å gå rundt, ta bilder, kjøpe drinker og slappe av. Før du bestemmer deg for hvilket elvecruise i Paris du skal kjøpe billett til, sørg for å finne ut hva målet ditt er med turen. Vil du vite så mye som mulig om det du ser? Er det viktigere å nyte en god drink eller et måltid? Les grundig om de forskjellige turene som er tilgjengelige for å finne den som passer for deg!

Elvecruise i Paris

Det er verdt å se byen fra et annet perspektiv!

Under et elvecruise på Seinen vil du se byen fra et annet perspektiv og mange vakre bygninger og områder på kort tid. Du vil se mer på dagtid, men hvis du bestemmer deg for å dra på elvecruise om kvelden, kan du se vakkert opplyste bygninger og broer, noe som av mange anses som en enda mer fantastisk opplevelse enn på dagtid.

Du kan se mange detaljer og områder mens du er på et elvecruise i Paris som du ikke kan se under en vanlig guidet tur i Paris, eller hvis du går i byen alene. Mange detaljer langs Seinen og rundt broene kan bare ses på et elvecruise, så vær oppmerksom og lytt til guiden (hvis det er en).

Ulike elvecruise tilgjengelig i Paris.

Det er mange elvecruise alternativer tilgjengelig i Paris. En veldig populær tur kombinerer et 1-timers elvecruise på dagtid eller nattestid med en drink/vaffel/is før eller etter turens start. Desserten kan plukkes på stand 25 meter fra båtens jevnaldrende, og vaffel-/pannekake-/iskremkvaliteten er meget god. Selve turen handler om sightseeing, og på en travel dag vil du være på en fullpakket båt uten plass til å bevege deg rundt (bortsett fra når du går på toalettet). Turen har en faktisk guide som står foran og deler informasjon, noe som betyr at det handler om å lytte og lære, ikke chatte med vennene dine og gå rundt.

Vil du heller nyte en avslappet tur til Seinen om kvelden med en tre-retters meny og levende musikk? Høres det fint ut å ha et stort øvre dekk hvor du kan gå rundt, danse, ta bilder og nyte den friske luften? Mange cruise tilbyr slike pakker, og de er ideelle for de som ønsker å kombinere et elvecruise med en middag, men uten en irriterende guide som prøver å få deg til å ta hensyn hele tiden.

Dette er bare noen alternativer, men hvis du klikker på lenkene, kan du lese informasjon om mange andre turer i tillegg til det vi nettopp har beskrevet.

Er elvecruise i Paris bedre enn tilsvarende cruise i Praha og Budapest?

Vi har allerede nevnt at mange sammenligner Praha og Budapest med Paris, og byene har helt klart fine elver til felles. Mens Seinen renner kaste Paris, renner Vltava gjennom Praha, og Donau gjennom Budapest. Et elvecruise i noen av disse byene kan anbefales, men hvis vi måtte velge en av dem som den aller beste, ville det trolig være et elvecruise i Budapest. Hvorfor er det det?

Selv om Paris er en mer imponerende by, har Budapest et panorama som verken Paris eller Praha kan måle seg med. Du ser ikke mye i Praha under et elvecruise ved siden av Vitus-katedralen, slottsområdet og Karlsbroen. Paris har flere vakre bygninger og broer, men Donau i Budapest og byen rundt elven på begge sider gjør den enda mer egnet for en vakker elvecruiseopplevelse.

Dette er vår subjektive mening. Vi sier ikke at du ikke bør gjøre et elvecruise i Paris. Vi sier virkelig at du bør besøke alle tre byene, dra på elvecruise, og deretter komme tilbake hit og dele tankene dine om hvilken opplevelse du likte mest.

Lykke til, og vi ser frem til å høre fra deg!

Legg inn en kommentar