summer olympics in ancient greece

OL – en utstilling

Under de olympiske og paralympiske leker i Paris i 2024 vil Louvre være vertskap for en utstilling om opprettelsen av de første moderne olympiske leker. Besøkende vil lære hvordan lekene startet på slutten av det 19. århundre, inkludert den politiske bakgrunnen, inspirasjonskildene og hvordan arrangørene hadde som mål å gjenskape de gamle greske sportskonkurransene.

Utstillingen vil forklare begynnelsen på verdens største sportsbegivenhet, som var en idé av Pierre de Coubertin og noen bemerkelsesverdige franske og greske figurer. Den sveitsiske kunstneren Émile Gilliéron, som trente i Paris og ofte besøkte Louvre for å kopiere kunstverkene, spilte en nøkkelrolle. Han flyttet til Hellas og ble den offisielle kunstneren for de olympiske leker i Athen i 1896 og 1906, designet vinnernes trofeer og skapte materialer som frimerker og plakater ved hjelp av de nyeste teknikkene i sin tid.

Takket være et lån fra Stavros Niarchos Foundation, vil Louvre vise den første olympiske cupen, kjent som «Bréal’s Cup», designet av fransk akademiker Michel Bréal for vinneren av den første maraton.

Utstillingen vil vise hvordan ulike felt som filologi, historie, kunsthistorie og arkeologi kom sammen for å skape de moderne olympiske leker.

OL – en utstilling

Sted: Louvre
Datoer: 24. april – 16. september 2024

Mer informasjon: https://www.louvre.fr/en/exhibitions-and-events/exhibitions/olympism

Hvis du kjøper en billett til selve museet, kan du også få tilgang til de midlertidige utstillingene som denne. Prisen for en voksen er omtrent € 22.


Vil du vite mer om andre arrangementer, festivaler, utstillinger, konserter og programmer i Paris? Se på aktivitetskalenderen vår for å finne ut mer. Og ikke glem at du kan lese mer om det kommende sommer-OL i Paris her.

Stikkord: ,

Dato

apr 14 2024 - sep 16 2024
Pågående...

Tid

Hele dagen

Sted

Louvre museet
Louvre museet
Kategori

Legg inn en kommentar