Vinsmaking

Vinsmaking Paris

Frankrike er en nasjon hvor de produserer deilig vin og tilbereder gourmetmat. Så når du besøker Paris, bør du smake på fantastisk fransk vin, i hvert fall hvis du anser deg selv som en vinelsker. Det er mange vinbutikker, vinklasser, vinfestivaler og vinbarer, slik at du nesten kan gå deg vill i det store utvalget og ende opp med et annenrangs vinprogram når du ønsker en førsteklasses.

Ikke vær redd – vi har noen venner som kan hjelpe deg, og de vil gjøre sitt beste for å få deg til å føle deg hjemme og for å gi deg en vinopplevelse i Paris du vil huske lenge. Klikk på linken nedenfor for å velge mellom et bredt spekter av vinsmaking programmer i Paris, vin utflukter til vingårder utenfor Paris, og turer til den berømte Champagne-dalen.

Vinsmakingsprogrammer i Paris og utenfor Paris

Les om ulike programmer og bestill vinsmakingsopplevelser, vinutflukter og mye mer på Viator.

Vinsmaking i Paris

Mer om vinproduksjon i Paris og omegn.

Vinproduksjon i og nær Paris har en rik historie som går tilbake århundrer. Paris har lenge vært assosiert med vin, og de omkringliggende regionene Île-de-France og Champagne har blitt kjent for sin vinproduksjon gjennom årene.

Historisk sett var Paris en gang en betydelig vinproduserende region. Men på grunn av urbanisering og industrialisering i det 19. og 20. århundre gikk vinindustrien i Paris ned, og de fleste vingårder ble forlatt. De siste årene har det imidlertid vært en oppblomstring av interesse for vinproduksjon i byen, og flere vingårder har blitt plantet på nytt i og rundt Paris.

En av de mest bemerkelsesverdige vingårdene i Paris er Clos Montmartre, som ligger i hjertet av Montmartre, et historisk distrikt kjent for sin bohemske atmosfære og kunstneriske arv. Clos Montmartre er en liten vingård som dekker litt under en halv hektar og produserer rundt 1,500 flasker vin årlig. Vingården ble først plantet i 1933, og druene høstes for hånd hvert år under den årlige Fête des Vendanges (Harvest Festival).

En annen bemerkelsesverdig vingård i Paris-regionen er Domaine de la Butte Ronde, som ligger like utenfor byen i byen Fontenay-sous-Bois. Denne vingården dekker rundt tre hektar og produserer en rekke viner, inkludert rød, hvit og rosé. Vingården er åpen for besøkende, som kan besøke eiendommen og smake på vinene.

Regionen Île-de-France, som omgir Paris, er også hjemsted for flere vingårder. En av de mest berømte er Château de Vincennes, som opprinnelig ble bygget i det 14. århundre som en jakthytte for den franske kongefamilien. I dag er slottet hjemsted for en vingård som produserer en rekke viner, inkludert rød, hvit og rosé. Besøkende kan besøke vingården og smake på vinene i slottets vinkjeller.

Champagne-regionen, som ligger like øst for Paris, er kjent for sin musserende vin, kjent som Champagne. Regionen har flere berømte champagnehus, inkludert Moët & Chandon, Veuve Clicquot og Taittinger. Champagneproduksjon i regionen er strengt regulert, med bare viner produsert i henhold til spesifikke retningslinjer og i enkelte områder tillatt å bli kalt Champagne.