Olympics in paris

Sommer-OL 2024

Det største arrangementet i verden i 2024 er sommer-OL som arrangeres i Paris mellom 26. juli og 11. Konkurransen med røtter tilbake i antikkens Hellas er noe idrettsutøvere og fans ser frem til, og det faktum at det vil bli arrangert i den vakreste byen på jorden gjør det bare mer attraktivt og interessant.

Det var 13. september 2017 i Peru at Paris ble tildelt sommer-OL i 2024. Det var enten Los Angeles eller Paris, men til slutt ble det bestemt at Frankrike skulle arrangere sommer-OL for tredje gang. Landet har tidligere arrangert vinter-OL tre ganger, noe som gjør dette til det sjette OL som noen gang er arrangert i Frankrike. Siden Paris arrangerte sommer-OL i 1924, er dette en perfekt sjanse til å feire 100-årsjubileet siden byen tidligere arrangerte sommer-OL.

Noen interessante tall angående sommer-OL i Paris.

Basert på estimatene fra tidligere sommer-OL og lignende arrangementer, er dette noen av tallene vi kan forvente fra OL i Paris 2024.

  • Det vil være rundt 9,7 millioner tilskuere som ser på hendelsene på de forskjellige arenaene i Paris i løpet av de 19 dagene med konkurranser.
  • Det er 41 forskjellige steder hvor konkurransene vil finne sted.
  • Mer enn 10.500 utøvere vil komme til Paris for arrangementet.
  • Totalt 31.500 frivillige skal bidra til at alt går knirkefritt under OL.
  • Det er mer enn 300 forskjellige konkurranser under sommer-OL.
  • Breakdancing blir en del av OL for første gang i Paris.

Hvilke arenaer vil være i bruk for sommer-OL i Paris?

Sommer-OL i Paris blir et fantastisk arrangement. Deltakerne i sandvolleyballturneringen vil konkurrere på Champ-de-Mars, like foran Eiffeltårnet. Utøverne vil fokusere på konkurransen, men resten av oss vil sikkert nyte den vakre utsikten over tårnet i bakgrunnen også!

Sommer-OL i Paris

Judo og bryting konkurranser vil finne sted bare noen få meter unna i Champ-de-Mars Arena. På motsatt side av elven Seinen finner du vakre Trocadero (også med utsikt mot Eiffeltårnet). Her vil flere konkurranser knyttet til friidrett delta, blant annet landeveissykling, kappgang, svømming og maraton.

Fotballturneringen starter noen dager før selve OL. Parc des Princes er hjemmebanen til PSG, men under sommer-OL vil det være vertskap for flere kamper fra fotballkonkurransen. De andre kampene vil bli spredt over hele landet og spilt i byer som Marseille, Bordeaux, Nice, Lyon, Nantes og andre.

Kampene i håndball og basketball konkurranser er også spredt ut over hele landet, og seiling konkurranser vil finne sted i Marseille. Et veldig interessant faktum er at den olympiske surfekonkurransen vil finne sted langt, langt borte fra Frankrike … på Tahiti. Med andre ord, hvis du vil se den olympiske surfekonkurransen, ikke bestill en flybillett til Frankrike!

Hovedarenaen for de forskjellige friidrettskonkurransene er Stade de France, den største arenaen i hele Frankrike. Dette er svært nær Aquatics Centre som vil være vert for svømming, dykking og vannpolo konkurranser.

Et annet vakkert område i bruk under sommer-OL i Paris er slottet i Versailles. De vil være vertskap for hestekonkurransene der, og også den moderne femkampkonkurransen.

La oss heller ikke glemme Roland Garros, den berømte arenaen i hjertet av Paris… det perfekte stedet å være vertskap for tenniskonkurransene i sommer-OL. Kanskje du ikke visste det, men boksekonkurransene under OL vil også bli arrangert på Roland-Garros stadion.

Tidsplan for sommer-OL i Paris.

Vil du vite hva som skjer når under sommer-OL i Paris? Nedenfor kan du se en tidsplan som presenterer hvilke aktiviteter som skal foregå på de forskjellige OL-dagene. Konkurransene i Aquatics Centre vil finne sted under første del av OL, mens friidrettskonkurransene vil finne sted i den andre delen av OL.

Tidsplan for sommer-OL
En tidsplan for sommer-OL i Paris sommeren 2024.

Nå som du vet når de forskjellige konkurransene vil skje, er det på tide å tenke på å kjøpe billetter til favorittarrangementene dine.

Billetter til sommer-OL i Paris.

Vil du kjøpe en billett til en fotballkamp under sommer-OL, eller kanskje en billett til et kveldsarrangement på Stade de France under friidrettskonkurransene? De billigste billettene til fotballkamper starter på 24 euro, men du bør ikke bli overrasket om de billigste billettene til andre kamper koster rundt 50 euro.

For å være vitne til konkurransene på Stade de France under sommer-OL (friidrett), må du betale nesten 400 euro for de billigste billettene til kveldsarrangementene. Det er ganske dyrt med tanke på at under friidretts-VM i Budapest i 2023 startet de billigste billettene til et arrangement på 25 euro. Men hvis du vil være der på Stade de France for å se finalen i 1500 meter konkurranser, eller kanskje for finalen i Pole Jump, er det prisen du må betale.

Du kan kjøpe billetter og se nærmere på prisen for sommer-OL i Paris på https://tickets.paris2024.org/en/

En offisiell plattform for videresalg av billetter du har kjøpt til sommer-OL i Paris åpner i løpet av våren 2024. Mer informasjon om denne plattformen vil bli delt senere.

Det er spesielle billetter tilgjengelig for funksjonshemmede, så hvis du bruker rullestol, er det spesielle billetter tilgjengelig for deg på det offisielle billettstedet.

Praktiske spørsmål om sommer-OL i Paris.

Transport under sommer-OL

Hva er den beste måten å reise til Frankrike for arrangementet?

Flyr du til Paris for å se en eller flere øvelser under sommer-OL? Eller kanskje du reiser til Marseille, Lyon eller Bordeaux? Hvis du kommer med fly, er det enkleste alternativet sannsynligvis å fly med Air France. De viktigste flyplassene i Paris er Orly og Charles de Gaulle, og de er lett koblet til sentrum av Paris ved hjelp av offentlig transport, drosjer eller busser. Med Air France er det mulig å fly mellom Paris og Bordeaux, Lille, Lyon, Marseille, Nantes og Nice, noe som gjør det veldig enkelt å besøke andre viktige byer i Frankrike for forskjellige arrangementer under OL.

Et annet godt alternativ er å reise til Paris med tog. Det er raske tog som forbinder London til Paris, og det er mange direkte tog mellom Paris og andre store byer i Frankrike, og også i land som Italia, Tyskland, Nederland, Belgia og Spania. Du kan sjekke priser og bestille togbilletter til Frankrike på https://www.sncf.com/en.

Hvis du vil ha billigere flybilletter, kan du være heldig hvis du er tidlig ute og bestiller flybilletter med lavprisflyselskaper som WizzAir, EasyJet, RyanAir, Eurowings og noen få andre selskaper. Noen av disse flyselskapene flyr til Charles de Gaulle og Orly, mens de fleste av dem også opererer med fly til Paris Beauvais. Det er en billig flyplass ca 100km fra sentrum av Paris, noe som betyr at du kan forvente en reisetid på ca 90 minutter mellom flyplassen og sentrum av Paris (eller mer hvis det er mye trafikk).

Hva er den beste måten å reise i Paris under sommer-OL og mellom de forskjellige stedene?

Kan jeg parkere kamelen min foran Stade de France under Athletic-konkurransene?

Nei, det var et gyldig spørsmål under fotball-VM i Qatar, men det er ikke et ofte spurt om sommer-OL i Paris.

Hvordan kan jeg kjøpe billetter til offentlig transport i Paris? Hvilken billett er den beste for meg?

Hvilket hotell/leilighet bør jeg velge hvis jeg kommer til Paris for sommer-OL?

Hvor du bør bo i Paris under sommer-OL, avhenger sterkt av dine krav og hvor mye penger du vil bruke på overnatting. Paris er en veldig dyr by når det gjelder hoteller og leiligheter, og under sommer-OL blir alt enda dyrere. Nedenfor kan du se et kart som viser deg sentrum av Paris med forskjellige overnattingsmuligheter og priseksempler. Se deg rundt, og du kan finne noe som passer for deg. Vær oppmerksom på at hotellene og leilighetene vil bli fullbooket ekstremt raskt, noe som betyr at det vil være vanskelig å finne passende alternativer hvis du venter til siste øyeblikk.

Booking.com

Hvis du ikke ruller, ser du som standard Champ de Mars på venstre side av kartet ovenfor. Det er her Eiffeltårnet ligger, Grand Palais, Trocadero og andre steder som vil være hyppig i bruk under sommer-OL. Dette er også nær Les Invalides, stedet for bueskyting konkurranser. I midten av kartet kan du se Place de la Concorde, stedet for konkurransene i BMX freestyle, breaking, skateboarding og 3×3 basketball. Dette området er ikke bare ideelt for sommer-OL, men også for å oppdage de berømte attraksjonene og bygningene i Paris som Louvre, Eiffeltårnet, Triumfbuen, Champs Elysees, Notre-Dame og andre berømte steder i den franske hovedstaden.

Hvilket er det beste hotellet hvis jeg vil bo i nærheten av Stade de France og de forskjellige friidrettskonkurransene?

Jeg vil leve så billig som mulig, og jeg har ikke noe imot å bruke offentlig transport. Hvor skal jeg bo?

Hva er aktivitetene jeg må gjøre i løpet av fritiden min i Paris?

Hvor kan jeg streame de forskjellige konkurransene online?

Dato

jul 24 2024 - aug 11 2024

Tid

Hele dagen

Legg inn en kommentar