Blogg

Vil du heie på Frankrike under EM i fotball 2024?

Frankrike er uten tvil en av de største favorittene til å vinne EM i fotball i sommer. De gikk gjennom kvalifiseringen på en imponerende måte der de vant alle sine kamper bortsett fra uavgjort mot Hellas. Ikke bare imponerte de, men de vant to ganger mot Nederland, laget som regnes som deres hardeste motstander i gruppespillet i EM 2024. Har du lyst til å heie på de franske herrene under turneringen? Vil du heie på en bar i Paris, eller vurderer du å reise til Tyskland for å se noen av kampene på de forskjellige stadionene? Her har du masse ideer, informasjon og råd!

Frankrike skal spille tre kamper i gruppespillet i EM 2024. Den første kampen er 17. juni mot Østerrike, deretter mot Nederland 21. juni og til slutt mot Polen 25. juni.

Da Frankrike spilte mot Nederland i kvalifiseringsrundene til turneringen, vant de den første kampen 4-0 etter to mål scoret av Mbappe, ett av Griezmann og ett av Upamecano. De samme spillerne vil sannsynligvis være på banen, og å vite at Mbappe scoret to ganger i den andre kampen mellom lagene, får meg til å tro at han er en spiss som liker å spille mot Nederland, og at Virgil van Dijk og Matthijs de Ligt vil være ivrige etter å stoppe den franske angriperen under EM i fotball i sommer.

Hvordan og hvor skal man heie på det franske laget under EM i fotball i sommer?

I Paris!

Vil du se kampene med hundrevis eller muligens tusenvis av andre i Paris? Er det noen offentlige steder hvor du kan se kampene utendørs? Det vil være puber og barer som viser kampene, men vi vet ikke om offentlige torg eller steder som vil ha store skjermer tilgjengelig for alle å bruke. Problemet er at sommer-OL arrangeres senere i sommer, og det er mye fokus på den hendelsen. UEFA har også svært strenge regler for å vise kampene offentlig, og det krever mye sikkerhet fordi det å ha hundrevis og muligens tusenvis av mennesker samlet utendørs i et åpent område for å se en fotballkamp forårsaker en umiddelbar frykt for terrorangrep.

Med andre ord, den beste måten å se kampene fra EM i fotball i Paris er på en sportspub eller bar et sted i byen.

Det er mange av dem, og du kan alltid spørre i resepsjonen på hotellet for råd. Men for å hjelpe deg, her har du noen navn på steder hvor du kan se de forskjellige kampene på storskjermer i løpet av turneringen.

 • Auld-alliansen
 • Den Belushi’s
 • Harpebaren
 • Det lange hoppet
 • The Café Odilon
 • Den Bombardier

Ikke glem å bestille bord på forhånd hvis du vil være sikker på å få et ledig sete i noen av disse barene.

Fotballbarer og puber i Paris

På hotellrommet eller i leiligheten!

Et annet alternativ er å finne en TV på hotellrommet eller leiligheten din og se de forskjellige kampene der. Det er to nettverk som er ansvarlige for å vise de forskjellige kampene fra EM i Frankrike, og det er M6 og TF1. Begge kanalene er tilgjengelige online og i de fleste hoteller og leiligheter over hele landet, så et godt alternativ er å starte TV-en og se gjennom kanalene til du finner kampene du leter etter.

Hvis du ikke har TV, men ønsker å streame kampene online, kan du streame kampene på TF1 gratis online på https://www.tf1.fr/ og i https://www.6play.fr/. Dette fungerer bare hvis du befinner deg i Frankrike. Vil du heller se fotball EM på NRK eller TV2Play, altså med norske kommentatorer? Du finner en detaljert guide med mer informasjon om hvordan du kan se fotball EM På nettet her.

Men ikke glem at Frankrike ligger sentralt i Europa. Ville det være en gal ting å reise fra Paris til de forskjellige stedene der Frankrike skal spille under mesterskapet?

På de forskjellige stadionene i Tyskland!

Frankrike spiller sin åpningskamp mot Østerrike i byen Düsseldorf 17 juni . Hva vet vi om Düsseldorf? Det er en by med mer enn 600.000 innbyggere og en veldig fin fotballstadion. Avstanden mellom Paris og Düsseldorf er nøyaktig 500 km, noe som betyr at du kan komme deg fra en by til en annen på 5 1/2 time ifølge Google. Ikke glem at du også trenger tid til å parkere bilen og komme til stadion etc, men hvis du er fantastisk, så er det definitivt mulig.

Et annet alternativ er å forlenge turen til Frankrike ved å tilbringe litt tid i Metz eller Reims. Disse praktfulle byene ligger nærmere Tyskland, noe som betyr at turen fra enten Reims eller Metz til Düsseldorf er kortere og raskere.

Den andre kampen er mot Nederland 21 juni. Den kampen spilles i Leipzig som ligger lenger unna grensen enn Düsseldorf. Det er med andre ord en lengre tur, og gjør det mer komplisert å reise fra Paris for å se kampen. Avstanden er nesten dobbel i forhold til avstanden mellom Paris og Düsselford, noe som betyr at det er nesten 1000 km mellom de to byene. Leipzig har et fantastisk julemarked før jul, men å reise 1000 km bare for å se Frankrike spille mot Nederland kan være mye for de fleste av oss.

Den tredje kampen Frankrike skal spille er mot Polen 25 juni. De reiser til Dortmund denne gangen. Den byen ligger nærmere grensen, men fortsatt langt fra Paris. Distansen er ca 575km, og det skal ta ca 6 1/2 time med bil. En fordel her er at du får oppleve den fantastiske stadion til Borussia Dortmund, men selve byen Dortmund er ikke den mest spesielle på jorden.

Planlegger du at Frankrike skal vinne turneringen? Finalen spilles på Olympiastadion i Berlin, som er enda lenger unna grensen og fra Paris. Avstanden er 1040 km, og du vil tilbringe mer enn 11 timer i bilen hvis du kjører mellom Paris og Berlin for dette formålet.

Den billigste og enkleste løsningen er nok å se kampene på hotellrommet, men et annet flott alternativ er å finne en sportspub i Paris hvor du kan se de forskjellige kampene.

Hei på Frankrike med resten av oss, og la oss håpe at Mbappe, Griezmann, Dembele og alle de andre kan bringe suksess til Frankrike igjen!

Seks aktiviteter du må prøve i Paris i april

Når blomstene blomstrer og solen våkner etter en lang vinter, forvandles Paris til en by av fortryllelse i april. Med et bredt utvalg av aktiviteter å utforske, er det noe for alle å nyte i årets andre vårmåned. Så ta tak i bereten din og la oss dele med deg seks anbefalte aktiviteter som vil gjøre turen til Paris i april uforglemmelig!

Seks anbefalte aprilaktiviteter i Paris.

1. Få oversikt over byen på en Hop-On Hop-Off buss:

Kickstart ditt parisiske eventyr ved å hoppe på en sightseeingbusstur. Det er den perfekte måten å bli kjent med byens layout mens du lener deg tilbake og ser på de mest berømte attraksjonene i Paris. I tillegg gir det deg fleksibiliteten til å hoppe av og på når du vil, noe som betyr at du kan utforske landemerker som Louvre, Notre-Dame-katedralen og mer i ditt eget tempo.

2. Du kan ikke reise hjem uten å besøke Eiffeltårnet.

Ingen besøk til Paris er komplett uten å bestige det ikoniske Eiffeltårnet. Gå til toppen for panoramautsikt over byen som vil ta pusten fra deg – både fra det imponerende landskapet og klatringen! Pro tip: Ta sikte på å besøke under solnedgang for en ekstra dose magi når byen lyser opp under deg. Det anbefales å kjøpe billetter på forhånd, fordi det er ganske normalt å tilbringe 1-2 timer (minst) i kø hvis du kommer uten billett kjøpt på forhånd.

Eiffeltårnet i Paris
Det praktfulle Eiffeltårnet i Paris.

3. Gå langs Champs Elysées:

Hvilken bedre aktivitet er det enn å gå langs de berømte Champs Elysées på en solrik aprildag? Det er ikke for varmt, men det er heller ikke kaldt, noe som gir deg den perfekte settingen for en fin dag med utforsking og shopping. Denne travle boulevarden er ikke bare et shoppingparadis, men også et førsteklasses sted for å se på folk og oppleve vibbene i Paris. Kjøp noen makroner eller en café au lait på en av de sjarmerende fortauskafeene underveis.

4. Dagstur til Versailles.

På en solrik aprildag kan du unnslippe byens kjas og mas med en tur til slottet i Versailles. Bli overrasket når du ser på storheten til den tidligere kongelige residensen, og vandre gjennom hagen, og gå tilbake i tid for å oppleve en smak av kongelig liv. Ikke glem solhatten og kameraet!

Versailles utenfor Paris er perfekt i april.
Bilde av Andreas H. fra Pixabay

5. Se PSG spille på Parc des Princes.

For fotballentusiaster er det en spennende opplevelse å se en PSG-kamp . Enten det er en vanlig kamp i den franske Ligue 1 eller et Champions League-oppgjør med høy innsats, vil den elektrifiserende atmosfæren på Parc des Princes garantert få adrenalinet til å pumpe. Kjøp et PSG-skjerf, syng sammen med fansen, og fordyp deg i lidenskapen til parisisk fotball.

6. Kjøp billetter til en båttur på elven Seinen.

Avslutt turen til Paris med et naturskjønt cruise langs elven Seinen. Nyt de berømte landemerkene i Paris som Notre-Dame-katedralen, Musée d’Orsay og den majestetiske Louvre mens du gleder deg over den fantastiske utsikten fra vannet. Hvis du vil ha en annerledes opplevelse, kjøp billetter til en båttur om kvelden for å se alle de opplyste bygningene, og hvorfor ikke legge til litt mat og vin for å øke opplevelsen enda mer.

Musée d'Orsay
Musée d’Orsay som du kan se det under en båttur på elven Seinen i Paris.

Kommer du med barn?

For familier med små på slep, tilbyr Paris en gigantisk mengde barnevennlige attraksjoner. Legg ut på et eventyr til Asterix Park for spennende turer og fortryllende show som vil glede barn i alle aldre. Og selvfølgelig er ingen tur til Paris komplett uten en magisk dag i Disneyland Paris, hvor eventyr kommer til liv midt i et bakteppe av lunefull sjarm.

Hva slags vær kan jeg forvente i Paris i april?

I april kommer Paris ut av vinterkulden til en by med mildt og behagelig vær. Forvent dagtemperaturer fra 10 ° C til 18 ° C (50 ° F til 64 ° F). Dette er bare gjennomsnittstemperaturer, så hvis du er heldig, kan det bli mye varmere på dagtid. Selvfølgelig, se på værmeldingen før du reiser, og pakk klær og jakker (eller shorts og t-skjorter) basert på hva du ser

Så der har du det – seks fantastiske aktiviteter for å få mest mulig ut av april i Paris. Fra ikoniske landemerker til familievennlig moro, tilbyr denne livlige byen et mylder av opplevelser som bare venter på å bli utforsket. Så pakk kofferten, omfavn vårens ånd og gjør deg klar for et parisisk eventyr du aldri vil glemme! Au revoir et bon reise! 🇫🇷✨

Syv bøker som vil øke din Paris-opplevelse: Fra historiske epos til litterær sjarm

Å legge ut på en reise til Paris er som å gå inn i et rike der historie, kunst og romantikk konvergerer på de brosteinsbelagte gatene og langs bredden av Seinen. Det er en by som har inspirert utallige historier, og fanget fantasien til forfattere i århundrer. Enten du planlegger ditt første besøk eller kommer tilbake for å gjenopplive kjærlighetsforholdet ditt med lysets by, kan det å dykke ned i litteratur satt i Paris berike opplevelsen din på dype måter.

Før du setter foten i Paris, kan du fordype deg i sidene i en historisk roman, en turistguidebok eller en enkel fiktiv fortelling satt i denne fortryllende byen, gi uvurderlig kontekst, utdype din forståelse og øke forventningen din.

En bok kan gi deg en dypere forståelse av byen … Dette er hvordan.

1. Historiske romaner:
Transporter deg selv til forskjellige epoker av parisisk historie gjennom fengslende fortellinger som fletter fiksjon med virkelige hendelser. Disse romanene puster liv i svunne dager, og gir innsikt i byens utvikling, fra middelalderen til Belle Époque og utover. Ved å utforske vanskelighetene med historisk fiksjon, får du en dypere forståelse for Paris rike billedvev av kultur og kulturarv.

2. Turistguidebøker:
Mens guidebøker kan virke enkle, tilbyr de uunnværlig kunnskap om Paris’ ikoniske landemerker, skjulte perler og kulturelle nyanser. Å utstyre deg med en pålitelig guidebok kan forvandle dine sightseeingopplevelser, og hjelpe deg med å navigere i byen med tillit mens du avdekker sine mindre kjente skatter.

3. Fiktive romaner med handling fra Paris:
Fordyp deg i de fiktive rikene vevd av forfattere som har valgt Paris som bakgrunn for sine historier. Fra fortellinger om kjærlighet og tap til gripende mysterier og oppvekstsagaer, fanger disse romanene essensen av parisisk liv i alle dets kompleksiteter. Gjennom fiksjonens linse får du en dypere forståelse av byens sjel, dens innbyggere og deres kamper og triumfer.

Nå forstår du hvorfor en bok kan hjelpe deg med å nyte turen til Paris enda mer. Men hvilke bøker bør du lese før du kommer til Paris, eller kanskje du bør kjøpe på flyplassen før flyet går til Paris? Her har du syv forslag.

Kjærlighet til Paris og bøker

Syv bøker som vil øke din Paris-opplevelse!

1. «Da Vinci-koden» av Dan Brown

En gripende thriller som tar leserne med på en nervepirrende reise gjennom Paris’ gater, «Da Vinci-koden» avslører et nett av hemmeligheter, mysterier og gamle konspirasjoner. Fra Louvre-museet til det unnvikende Sion-klosteret, følg symbologen Robert Langdon og kryptologen Sophie Neveu mens de dechiffrerer ledetråder gjemt i byens ikoniske landemerker.

Da Vinci-koden

Når leserne leser «Da Vinci-koden» av Dan Brown, vil de møte flere ikoniske attraksjoner og museer i Paris, som hver spiller en betydelig rolle i historiens setting og handling. Noen av disse inkluderer:

 1. Louvre-museet: Et av verdens største og mest berømte museer, Louvre er hjemsted for tusenvis av kunstverk, inkludert Leonardo da Vincis mesterverk, Mona Lisa. I «Da Vinci-koden» fungerer Louvre som et sentralt sted hvor historiens mysterium begynner.
 2. Saint-Sulpice-kirken: Denne historiske kirken i hjertet av Paris er fremtredende i romanen. Den særegne arkitekturen og de mystiske symbolene spiller en avgjørende rolle i plottets utfoldelse.
 3. Pyramidene i Louvre: Disse glasspyramidene, designet av arkitekten I. M. Pei, står i museets gårdsplass og fungerer som hovedinngangen til Louvre. I «Da Vinci-koden» er de et fokuspunkt for noen av historiens viktigste hendelser.
 4. Château de Villette: Dette store slottet utenfor Paris er omtalt i romanen som hjemmet til Sir Leigh Teabing, en av historiens sentrale karakterer. Det gir en følelse av intriger og luksus til fortellingen.
 5. Operaen Garnier: Dette fantastiske operahuset, kjent for sin utsmykkede arkitektur og storslåtte interiør, dukker opp i «Da Vinci-koden.» Det danner et bakteppe for en avgjørende scene i historien.
 6. Ritz Paris: Dette legendariske luksushotellet er nevnt i romanen som et viktig sted hvor karakterene bor og møtes, og legger til historiens glamorøse omgivelser.

Da Vinci-koden» ble først publisert i mars 2003. Den har solgt over 80 millioner eksemplarer over hele verden, noe som gjør den til en av de mest solgte romanene gjennom tidene. Boken er oversatt til 44 språk, noe som ytterligere utvider dens globale rekkevidde og popularitet. Den ble tilpasset til en film utgitt i 2006, regissert av Ron Howard og med Tom Hanks i hovedrollen som Robert Langdon. Hvis du ikke har tid til å lese boken, se filmen som er full av vakre Paris natur, akkurat som boken!

2. «A Moveable Feast» av Ernest Hemingway

En bevegelig fest

«A Moveable Feast» er en bok skrevet av Ernest Hemingway. Det handler om tiden han bodde i Paris på 1920-tallet som ung forfatter. Hemingway reflekterer over sine opplevelser i byen og deler minner fra samspillet med andre kjente forfattere og kunstnere på den tiden.

Boken gir leserne et glimt inn i den bohemske livsstilen i Paris under «Lost Generation» -tiden. Hemingway beskriver kafeene, barene og nabolagene han besøkte, og fanger den pulserende atmosfæren i byen.

Paris fungerer som et sentralt bakteppe for Hemingways historier, da han forteller om sine kamper og triumfer som forfatter. Han skriver om sine vennskap med andre litterære figurer som F. Scott Fitzgerald, Gertrude Stein og Ezra Pound, og gir innsikt i deres kreative prosesser og utfordringene de møtte.

Gjennom Hemingways levende beskrivelser og personlige anekdoter transporterer «A Moveable Feast» leserne til 1920-tallets Paris, slik at de kan oppleve byen gjennom øynene til en av Amerikas mest berømte forfattere. Boken er dypt knyttet til Paris, da den feirer byens skjønnhet, kultur og innflytelse på Hemingways liv og arbeid.

3. «Les Misérables» av Victor Hugo

«Les Misérables» er en berømt roman skrevet av Victor Hugo. Det er en historie satt i Frankrike, spesielt i Paris, i begynnelsen av det 19. århundre. Boken følger livene til flere karakterer, men hovedfokuset er på Jean Valjean, en mann som ble fengslet for å stjele et brød for å mate søsterens sultende barn. Etter å ha sonet en lang dom, blir Valjean løslatt, men sliter med å finne aksept i samfunnet på grunn av sin fortid.

Romanen utforsker temaer som rettferdighet, forløsning og kampen for et bedre liv. Den skildrer de harde realitetene av fattigdom og forskjellene mellom ulike sosiale klasser i Paris i løpet av den tiden. Gjennom historien møter leserne forskjellige andre karakterer, inkludert Fantine, en sliter mor; Cosette, datteren hennes som Valjean adopterer; Javert, en nådeløs politiinspektør; og Marius, en ung revolusjonær.

«Les Misérables» er ikke bare en gripende fortelling, men også en sosial kommentar til forholdene til de fattige og marginaliserte i samfunnet. Hugos levende beskrivelser av Paris og gatene gir dybde til fortellingen, og fordyper leserne i atmosfæren i byen.

Romanen har blitt tilpasset til en rekke scenespill, filmer og musikaler, noe som gjør den til en av de mest varige historiene i litteraturen. Temaene kjærlighet, offer og jakten på rettferdighet fortsetter å resonere med lesere over hele verden. Hvis du ikke har tid til å lese boken, se en av de mange filmene basert på boken.

4. «Paris til månen» av Adam Gopnik

«Paris til månen» er en bok skrevet av Adam Gopnik. Det handler om hans erfaringer med å bo i Paris med familien. Gopnik er fra Amerika, men han flytter til Paris en stund på grunn av jobben.

I boken skriver Gopnik om dagliglivet i Paris. Han snakker om ting som å gå på kafeer, besøke museer og utforske gatene i byen. Han skriver også om forskjellene mellom amerikansk kultur og fransk kultur, og hvordan han og familien tilpasser seg livet i Paris.

Gopniks forfatterskap er morsomt og innsiktsfullt. Han deler interessante observasjoner om parisisk liv og kultur, og han reflekterer også over sine egne erfaringer som en amerikaner som bor i utlandet.

5. «The Paris Wife» av Paula McLain

Paris-kona

«The Paris Wife» er en bok skrevet av Paula McLain. Den forteller historien om Ernest Hemingway og hans første kone, Hadley Richardson, under deres tid i Paris på 1920-tallet.

Boken følger forholdet deres fra det øyeblikket de møtes til deres endelige separasjon. Det gir leserne et glimt inn i den glamorøse og pulserende verden av Paris på 1920-tallet, kjent som «Lost Generation» -tiden, hvor mange kjente forfattere og kunstnere samlet seg.

Hadley forteller historien, og deler sitt perspektiv på ekteskapet deres og utfordringene de står overfor. Hun støtter Hemingway mens han streber etter å bli en vellykket forfatter, men forholdet deres blir anstrengt når de navigerer kompleksiteten av kjærlighet, ambisjon og utroskap.

Gjennom hele boken fanger McLain atmosfæren i Paris i løpet av denne tiden, og skildrer kafeer, fester og litterære sirkler som Hemingway og Hadley var en del av. Hun dykker også ned i de følelsesmessige dybdene i forholdet deres, og skildrer både dets gleder og dets kamper.

«The Paris Wife» gir leserne en gripende skildring av kjærlighet og svik mot bakteppet av en av de mest ikoniske periodene i litteraturhistorien. Det gir innsikt i livene til to fascinerende individer og ofrene de gjorde for sin kunst og deres forhold.

6. «Den lille bokhandelen i Paris» av Nina George

Den lille bokhandelen i Paris

«The Little Paris Bookshop» er en bok skrevet av Nina George. Den handler om en mann ved navn Jean Perdu som eier en flytende bokhandel på en lekter i Paris. Jean kaller seg selv en «litterær apoteker» fordi han mener at bøker har makt til å helbrede folks hjerter.

Jean Perdu har en unik evne til å anbefale den perfekte boken for hver persons følelsesmessige behov. Han lytter til kundenes problemer og foreslår deretter en bok som kan hjelpe dem til å føle seg bedre.

Historien følger Jean når han legger ut på en reise nedover Seinen i sin bokhandellekter. Underveis møter han interessante karakterer og oppdager mer om seg selv og sin egen fortid. Boken utforsker temaer som kjærlighet, tap og litteraturens kraft til å helbrede og transformere.

«The Little Paris Bookshop» er dypt knyttet til Paris fordi selve byen spiller en sentral rolle i historien. Fra de pittoreske gatene til de fortryllende elvebreddene, fungerer Paris som et bakteppe for Jeans reise med selvoppdagelse og helbredelse. Boken fanger vakkert essensen av parisisk liv og kultur, slik at leserne føler at de er der ved siden av Jean mens han navigerer i byen og dens mange hemmeligheter.

7. «Mord i Marais» av Cara Black

Mord i Marais

«Mord i Marais» er en bok skrevet av Cara Black. Det er en kriminalroman satt i Marais-distriktet i Paris. Historien følger en privatetterforsker ved navn Aimée Leduc mens hun prøver å løse en drapssak.

Aimée Leduc driver et detektivbyrå sammen med partneren sin, René. De spesialiserer seg på datasikkerhet, men de finner seg også fanget opp i å løse forbrytelser. Når en mystisk eldre jødisk kvinne ber Aimée om å etterforske datterens død, går Aimée med på å ta på seg saken.

Etter hvert som Aimée dykker dypere inn i etterforskningen, avdekker hun hemmeligheter og farer skjult i Marais-distriktet. Historien tar leserne med på en spennende reise gjennom gatene i Paris, der Aimée følger ledetråder og møter mistenkte i sin søken etter å avdekke sannheten.

Boken er relatert til byen Paris fordi den fordyper leserne i den pulserende atmosfæren i Marais-distriktet. Cara Black beskriver levende de trange gatene, travle markedene og historiske bygningene i dette ikoniske nabolaget, og bringer Paris til liv på sidene i boken.

For turister tilbyr «Mord i Marais» en unik mulighet til å utforske Paris gjennom linsen til en mysterieroman. Leserne kan følge Aimée Leduc mens hun navigerer byens landemerker og skjulte hjørner, og gir innsikt i parisisk kultur og historie underveis. Boken kombinerer spennende historiefortelling med levende beskrivelser av Paris, noe som gjør den til en engasjerende og minneverdig lesning for alle som er interessert i både mysteriefiksjon og lysets by.

Vil du heller se en film? Her har du to anbefalinger!

For de som foretrekker å se filmer fremfor å lese bøker, er det to fantastiske filmer som gir et fengslende innblikk i den parisiske atmosfæren: «Moulin Rouge!» og «Midnight in Paris.»

«Moulin Rouge» fra 2001

«Moulin Rouge!» er en levende og ekstravagant musikal regissert av Baz Luhrmann. Satt i Montmartre-distriktet i Paris i begynnelsen av det 20. århundre, følger filmen historien om en ung poet ved navn Christian, spilt av Ewan McGregor, som forelsker seg i Satine, en vakker kurtisane og stjerne i Moulin Rouge-kabareten, portrettert av Nicole Kidman. Filmen har blendende musikalske forestillinger, forseggjorte kostymer og fantastiske scenografi, som fanger den bohemske ånden og flamboyante energien i Paris natteliv i den tiden. Gjennom sin visuelt imponerende kinematografi og minneverdige lydspor, transporterer «Moulin Rouge!» seerne til den fargerike og fortryllende verdenen til den ikoniske parisiske kabareten.

Moulin Rouge i Paris

«Midnight in Paris» fra 2011

«Midnight in Paris», regissert av Woody Allen, er en lunefull romantisk komedie som utforsker magien i Paris gjennom øynene til hovedpersonen, Gil, spilt av Owen Wilson. Gil er en nostalgisk manusforfatter som finner seg transportert tilbake i tid til 1920-tallet hver natt ved midnatt mens han vandrer i gatene i Paris. Mens han navigerer denne surrealistiske reisen, møter Gil kjente litterære og kunstneriske figurer fra fortiden, inkludert Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald og Pablo Picasso. Gjennom sin fortryllende historie og pittoreske skildringer av parisiske landemerker, fanger «Midnight in Paris» den tidløse allure og romantiske sjarmen til byen, noe som gjør at seerne blir forelsket i Paris igjen.

Midnatt i Paris
«Midnight in Paris» med Owen Wilson, Marion Cotillard, Kathy Bates og Rachel McAdams.

Når du forbereder deg på ditt parisiske eventyr, bør du vurdere å dykke ned i disse litterære skattene for å forbedre din forståelse og takknemlighet for denne magiske byen. Hver bok gir et unikt perspektiv, og inviterer deg til å utforske Paris gjennom innbyggernes øyne, fortid og nåtid.

Nå, her er en utfordring til deg, kjære leser: Før du legger ut på reisen til Paris, plukk opp en av disse bøkene og fordyp deg i sidene. Deretter, når du ankommer lysets by, reflekter over hvordan leseopplevelsen din har beriket din forståelse av Paris og del tankene dine i kommentarene nedenfor. Og hvis du har andre bokanbefalinger for medreisende som ønsker å dykke dypere inn i hjertet av Paris, vil vi gjerne høre dem! God lesning, og god reise!

Er det verdt å kjøpe en billett til et elvecruise i Paris?

Paris er en av de vakreste byene på jorden. Når du reiser til andre byer, hører du dem ofte sammenligne seg med Paris. Hvorfor? Fordi Paris er en av de viktigste byene på jorden. Har du noen gang vært i Praha eller Budapest? Begge byene refererer ofte til seg selv som Øst-Europas Paris. Det er et faktum at Praha og Budapest er vakre byer, selv om de ikke kan sammenlignes med Paris. Men en av tingene disse byene har til felles er vakre elver og populære elvecruise. Er det verdt å kjøpe en billett til et elvecruise hvis du besøker Paris? Og hva med Praha og Budapest?

Mange av elvecruisene i Paris starter i nærheten av Eiffeltårnet (nær Pont de bir Hakeim / Pont D’Le’léna) og slutter deretter nær Pont d’Austerlitz. Under en slik tur kan du se Eiffeltårnet, Notre Dame, Musée Orsay, Musée de Louvre, Place de la Concorde, Petit Palais, mange broer, Jardins du Trocadero, Invalides og mange andre kjente områder og landemerker.

Å vite hvorfor du vil dra på elvecruise i Paris er viktig. Noen selskaper tilbyr turer der du må sitte stille på en stol mens du lytter til en guide (noen ganger midt i en båt ganske langt borte fra vinduene), mens andre cruise er ment for deg å gå rundt, ta bilder, kjøpe drinker og slappe av. Før du bestemmer deg for hvilket elvecruise i Paris du skal kjøpe billett til, sørg for å finne ut hva målet ditt er med turen. Vil du vite så mye som mulig om det du ser? Er det viktigere å nyte en god drink eller et måltid? Les grundig om de forskjellige turene som er tilgjengelige for å finne den som passer for deg!

Elvecruise i Paris

Det er verdt å se byen fra et annet perspektiv!

Under et elvecruise på Seinen vil du se byen fra et annet perspektiv og mange vakre bygninger og områder på kort tid. Du vil se mer på dagtid, men hvis du bestemmer deg for å dra på elvecruise om kvelden, kan du se vakkert opplyste bygninger og broer, noe som av mange anses som en enda mer fantastisk opplevelse enn på dagtid.

Du kan se mange detaljer og områder mens du er på et elvecruise i Paris som du ikke kan se under en vanlig guidet tur i Paris, eller hvis du går i byen alene. Mange detaljer langs Seinen og rundt broene kan bare ses på et elvecruise, så vær oppmerksom og lytt til guiden (hvis det er en).

Ulike elvecruise tilgjengelig i Paris.

Det er mange elvecruise alternativer tilgjengelig i Paris. En veldig populær tur kombinerer et 1-timers elvecruise på dagtid eller nattestid med en drink/vaffel/is før eller etter turens start. Desserten kan plukkes på stand 25 meter fra båtens jevnaldrende, og vaffel-/pannekake-/iskremkvaliteten er meget god. Selve turen handler om sightseeing, og på en travel dag vil du være på en fullpakket båt uten plass til å bevege deg rundt (bortsett fra når du går på toalettet). Turen har en faktisk guide som står foran og deler informasjon, noe som betyr at det handler om å lytte og lære, ikke chatte med vennene dine og gå rundt.

Vil du heller nyte en avslappet tur til Seinen om kvelden med en tre-retters meny og levende musikk? Høres det fint ut å ha et stort øvre dekk hvor du kan gå rundt, danse, ta bilder og nyte den friske luften? Mange cruise tilbyr slike pakker, og de er ideelle for de som ønsker å kombinere et elvecruise med en middag, men uten en irriterende guide som prøver å få deg til å ta hensyn hele tiden.

Dette er bare noen alternativer, men hvis du klikker på lenkene, kan du lese informasjon om mange andre turer i tillegg til det vi nettopp har beskrevet.

Er elvecruise i Paris bedre enn tilsvarende cruise i Praha og Budapest?

Vi har allerede nevnt at mange sammenligner Praha og Budapest med Paris, og byene har helt klart fine elver til felles. Mens Seinen renner kaste Paris, renner Vltava gjennom Praha, og Donau gjennom Budapest. Et elvecruise i noen av disse byene kan anbefales, men hvis vi måtte velge en av dem som den aller beste, ville det trolig være et elvecruise i Budapest. Hvorfor er det det?

Selv om Paris er en mer imponerende by, har Budapest et panorama som verken Paris eller Praha kan måle seg med. Du ser ikke mye i Praha under et elvecruise ved siden av Vitus-katedralen, slottsområdet og Karlsbroen. Paris har flere vakre bygninger og broer, men Donau i Budapest og byen rundt elven på begge sider gjør den enda mer egnet for en vakker elvecruiseopplevelse.

Dette er vår subjektive mening. Vi sier ikke at du ikke bør gjøre et elvecruise i Paris. Vi sier virkelig at du bør besøke alle tre byene, dra på elvecruise, og deretter komme tilbake hit og dele tankene dine om hvilken opplevelse du likte mest.

Lykke til, og vi ser frem til å høre fra deg!

Fem kafeer i Paris med deilig kaffe og fantastisk utsikt.

Paris er kjent for sine sjarmerende kafeer og fantastiske utsikter. Enten du leter etter et koselig sted å nyte en kaffe eller en pittoresk utsikt over byen, har Paris mye å tilby. Her er fem fantastiske kafeer i Paris med flott utsikt.

Café de Flore

Café de Flore er en historisk kafé som ligger i hjertet av Saint-Germain-des-Prés, et av Paris mest kjente nabolag kjent for sin intellektuelle og kunstneriske historie. Kafeen ligger på hjørnet av Boulevard Saint-Germain og Rue Saint-Benoît og har vært et populært reisemål for både lokalbefolkningen og turister siden den først åpnet i 1887.

Café de Flore er kjent for sin elegante og elegante atmosfære, med sitt klassiske Art Deco-interiør, banketter i rød fløyel og bord med marmorplater. Kafeen har også vært et samlingssted for mange kjente forfattere, kunstnere og intellektuelle gjennom årene, inkludert Pablo Picasso, Jean-Paul Sartre og Simone de Beauvoir.

Menyen på Café de Flore har klassiske franske retter, som croissanter, quicher og escargots, samt et utvalg av bakverk og desserter. Kafeen er også kjent for sin kaffe og te, med en rekke blandinger og tilberedningsmetoder tilgjengelig. I tillegg til innendørs sitteplasser har Café de Flore også en utendørs terrasse som er spesielt populær i de varmere månedene. Fra terrassen kan besøkende nyte utsikten over den travle bulevarden og se verden gå forbi.

cafe de flore

Café Marly

Café Marly er en historisk og eksklusiv kafé som ligger i hjertet av Paris, Frankrike, i gårdsplassen til Louvre-museet. Kafeen er oppkalt etter Marly-le-Roi, en tidligere kongelig residens utenfor Paris.

Café Marly er kjent for sine vakre omgivelser og fantastiske utsikt over Louvre og den nærliggende Pyramide du Louvre. Kafeen er plassert i en moderne glassstruktur som ble designet for å passe inn i den klassiske arkitekturen til Louvre, og terrassen tilbyr et unikt utsiktspunkt for å ta inn de omkringliggende severdighetene.

I tillegg til sin pittoreske beliggenhet, er Café Marly også kjent for mat av høy kvalitet og omfattende vinkart. Menyen inneholder klassiske franske retter, som escargots, foie gras og bifftartare, samt en rekke sesongbaserte og moderne alternativer.

Café Marly har vært et populært reisemål for lokalbefolkningen og turister siden den åpnet i 1994. Den har også vært omtalt i en rekke filmer, inkludert «Da Vinci-koden» og «Midnatt i Paris.»

cafe marly paris

Le Café du Musée Rodin

Le Café du Musée Rodin er en sjarmerende kafé som ligger i det 7. arrondissementet i Paris, ved siden av Musée Rodin, som huser verkene til den anerkjente franske billedhuggeren Auguste Rodin.

Kafeen ligger i museets vakre hager, omgitt av trær og skulpturer, og tilbyr en rolig og fredelig atmosfære. Den har både innendørs og utendørs sitteplasser, og utendørsterrassen er spesielt populær i de varmere månedene.

Le Café du Musée Rodin tilbyr en rekke småretter, bakverk og drinker, alt tilberedt med ferske og lokale råvarer. Menyen inkluderer en rekke salater, smørbrød, quicher og supper, samt et utvalg av desserter og bakverk. Det er også en barnemeny tilgjengelig for yngre besøkende.

Kafeen er populær ikke bare blant museumsbesøkende, men også blant lokalbefolkningen som kommer for å nyte de rolige omgivelsene og deilig mat. Den er spesielt kjent for sin hjemmelagde limonade, som lages fersk daglig og er et forfriskende og populært valg i sommermånedene.

cafe de musee rodin

Carette

Carette er en populær kafé og tesalong som ligger i hjertet av Paris, i det eksklusive nabolaget Trocadéro. Kafeen ligger på hjørnet av Rue de l’Université og Rue Carette, og er kun en kort spasertur fra Eiffeltårnet og Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris.

Carette er kjent for sin elegante og sofistikerte atmosfære, med sitt klassiske Art Deco-interiør, bord med marmorplater og lysekroner. Kafeen har også en utendørs terrasse med utsikt over Eiffeltårnet, noe som gjør den til et populært reisemål for turister.

Menyen på Carette har en rekke franske og internasjonale retter, inkludert salater, quicher, smørbrød og bakverk. Kafeen har også et omfattende utvalg av te, med en rekke blandinger og tilberedningsmetoder tilgjengelig.

En av de fremtredende egenskapene til Carette er bakeriet, som produserer et bredt utvalg av brød, bakverk og kaker daglig. Besøkende kan nyte en croissant eller pain au chocolat til kaffen, eller unne seg en macaron eller éclair til dessert.

carette paris

Café Panis

Café Panis er en sjarmerende kafé i den historiske bydelen Marais. Kafeen ligger på hjørnet av Rue de Jouy og Rue du Pont Louis-Philippe, og er kun en kort spasertur fra Seinen og Notre-Dame-katedralen.

Café Panis er kjent for sin varme og innbydende atmosfære, med sitt koselige interiør med synlige steinvegger, trebjelker og peis. Kafeen har også en utendørs terrasse med utsikt over den nærliggende kirken Saint-Paul Saint-Louis.

Menyen på Café Panis har en rekke fransk- og middelhavsinspirerte retter, inkludert supper, salater, smørbrød og bakverk. Kafeen tilbyr også en rekke varme og kalde drikker, inkludert kaffe, te og vin.

En av de fremtredende egenskapene til Café Panis er bakeriet, som produserer et bredt utvalg av brød, bakverk og kaker daglig. Besøkende kan nyte en croissant eller pain au chocolat til kaffen, eller unne seg en skive tarte Tatin eller sjokolademousse til dessert.

Café Panis er et populært reisemål for både lokalbefolkningen og turister, og er ofte travel hele dagen. Den er spesielt kjent for sin brunsj, som serveres i helgene og har en rekke søte og salte retter.

cafe panis paris

Som du forstår tilbyr Paris en overflod av kafeer med fantastisk utsikt, hver med sin egen unike sjarm og atmosfære. Enten du leter etter en historisk institusjon eller et koselig sted utenfor allfarvei, er en kafé i Paris perfekt for deg. Så neste gang du er i Lysets by, sørg for å sjekke ut disse fem fantastiske kafeene med flott utsikt.