Vil du heie på Frankrike under EM i fotball 2024?

euro 2024 in paris

Frankrike er uten tvil en av de største favorittene til å vinne EM i fotball i sommer. De gikk gjennom kvalifiseringen på en imponerende måte der de vant alle sine kamper bortsett fra uavgjort mot Hellas. Ikke bare imponerte de, men de vant to ganger mot Nederland, laget som regnes som deres hardeste motstander i gruppespillet i EM 2024. Har du lyst til å heie på de franske herrene under turneringen? Vil du heie på en bar i Paris, eller vurderer du å reise til Tyskland for å se noen av kampene på de forskjellige stadionene? Her har du masse ideer, informasjon og råd!

Frankrike skal spille tre kamper i gruppespillet i EM 2024. Den første kampen er 17. juni mot Østerrike, deretter mot Nederland 21. juni og til slutt mot Polen 25. juni.

Da Frankrike spilte mot Nederland i kvalifiseringsrundene til turneringen, vant de den første kampen 4-0 etter to mål scoret av Mbappe, ett av Griezmann og ett av Upamecano. De samme spillerne vil sannsynligvis være på banen, og å vite at Mbappe scoret to ganger i den andre kampen mellom lagene, får meg til å tro at han er en spiss som liker å spille mot Nederland, og at Virgil van Dijk og Matthijs de Ligt vil være ivrige etter å stoppe den franske angriperen under EM i fotball i sommer.

Hvordan og hvor skal man heie på det franske laget under EM i fotball i sommer?

I Paris!

Vil du se kampene med hundrevis eller muligens tusenvis av andre i Paris? Er det noen offentlige steder hvor du kan se kampene utendørs? Det vil være puber og barer som viser kampene, men vi vet ikke om offentlige torg eller steder som vil ha store skjermer tilgjengelig for alle å bruke. Problemet er at sommer-OL arrangeres senere i sommer, og det er mye fokus på den hendelsen. UEFA har også svært strenge regler for å vise kampene offentlig, og det krever mye sikkerhet fordi det å ha hundrevis og muligens tusenvis av mennesker samlet utendørs i et åpent område for å se en fotballkamp forårsaker en umiddelbar frykt for terrorangrep.

Med andre ord, den beste måten å se kampene fra EM i fotball i Paris er på en sportspub eller bar et sted i byen.

Det er mange av dem, og du kan alltid spørre i resepsjonen på hotellet for råd. Men for å hjelpe deg, her har du noen navn på steder hvor du kan se de forskjellige kampene på storskjermer i løpet av turneringen.

  • Auld-alliansen
  • Den Belushi’s
  • Harpebaren
  • Det lange hoppet
  • The Café Odilon
  • Den Bombardier

Ikke glem å bestille bord på forhånd hvis du vil være sikker på å få et ledig sete i noen av disse barene.

Fotballbarer og puber i Paris

På hotellrommet eller i leiligheten!

Et annet alternativ er å finne en TV på hotellrommet eller leiligheten din og se de forskjellige kampene der. Det er to nettverk som er ansvarlige for å vise de forskjellige kampene fra EM i Frankrike, og det er M6 og TF1. Begge kanalene er tilgjengelige online og i de fleste hoteller og leiligheter over hele landet, så et godt alternativ er å starte TV-en og se gjennom kanalene til du finner kampene du leter etter.

Hvis du ikke har TV, men ønsker å streame kampene online, kan du streame kampene på TF1 gratis online på https://www.tf1.fr/ og i https://www.6play.fr/. Dette fungerer bare hvis du befinner deg i Frankrike. Vil du heller se fotball EM på NRK eller TV2Play, altså med norske kommentatorer? Du finner en detaljert guide med mer informasjon om hvordan du kan se fotball EM På nettet her.

Men ikke glem at Frankrike ligger sentralt i Europa. Ville det være en gal ting å reise fra Paris til de forskjellige stedene der Frankrike skal spille under mesterskapet?

På de forskjellige stadionene i Tyskland!

Frankrike spiller sin åpningskamp mot Østerrike i byen Düsseldorf 17 juni . Hva vet vi om Düsseldorf? Det er en by med mer enn 600.000 innbyggere og en veldig fin fotballstadion. Avstanden mellom Paris og Düsseldorf er nøyaktig 500 km, noe som betyr at du kan komme deg fra en by til en annen på 5 1/2 time ifølge Google. Ikke glem at du også trenger tid til å parkere bilen og komme til stadion etc, men hvis du er fantastisk, så er det definitivt mulig.

Et annet alternativ er å forlenge turen til Frankrike ved å tilbringe litt tid i Metz eller Reims. Disse praktfulle byene ligger nærmere Tyskland, noe som betyr at turen fra enten Reims eller Metz til Düsseldorf er kortere og raskere.

Den andre kampen er mot Nederland 21 juni. Den kampen spilles i Leipzig som ligger lenger unna grensen enn Düsseldorf. Det er med andre ord en lengre tur, og gjør det mer komplisert å reise fra Paris for å se kampen. Avstanden er nesten dobbel i forhold til avstanden mellom Paris og Düsselford, noe som betyr at det er nesten 1000 km mellom de to byene. Leipzig har et fantastisk julemarked før jul, men å reise 1000 km bare for å se Frankrike spille mot Nederland kan være mye for de fleste av oss.

Den tredje kampen Frankrike skal spille er mot Polen 25 juni. De reiser til Dortmund denne gangen. Den byen ligger nærmere grensen, men fortsatt langt fra Paris. Distansen er ca 575km, og det skal ta ca 6 1/2 time med bil. En fordel her er at du får oppleve den fantastiske stadion til Borussia Dortmund, men selve byen Dortmund er ikke den mest spesielle på jorden.

Planlegger du at Frankrike skal vinne turneringen? Finalen spilles på Olympiastadion i Berlin, som er enda lenger unna grensen og fra Paris. Avstanden er 1040 km, og du vil tilbringe mer enn 11 timer i bilen hvis du kjører mellom Paris og Berlin for dette formålet.

Den billigste og enkleste løsningen er nok å se kampene på hotellrommet, men et annet flott alternativ er å finne en sportspub i Paris hvor du kan se de forskjellige kampene.

Hei på Frankrike med resten av oss, og la oss håpe at Mbappe, Griezmann, Dembele og alle de andre kan bringe suksess til Frankrike igjen!

Legg inn en kommentar