Eiffeltårnet

Hvem har vel ikke hørt om Eiffeltårnet i Paris? Selv den personen som påstår at han ikke vet noe om Paris vil kjenne igjen tårnet og si at det hører hjemme i nettopp Paris enkelt. Eiffeltårnet står oppreist ved siden av Seinens bredder, og besøkende får herfra en fantastisk utsikt over hele Paris. Konstruksjonen ble bygget til Verdens utstillingen i 1889, basert på tegningene til Gustave Eiffel.

Opprinnelig ble det bygget kun med tanke på Verdens utstillingen, og det møtte også stor motstand. Alexandre Dumas var en av de som gikk sterkt imot byggingen av et slikt tårn, men siden beviste tiden at han tok feil. Allerede i den første måneden etter åpningen av tårnet ble det besøkt av mer enn 2 millioner mennesker. Siden den gang har det blitt det store symbolet på Paris! Tårnet i seg selv er 322 meter høyt, med den første etasjen på 58 meter, den andre på 116 meter og den tredje etasjen befinner seg på 276 meter.

Hvis du besøker Paris må du ikke gå glipp av Eiffeltårnet. Det er alltid lange køer foran billettlukene, så kom tidlig og vær forberedt. Inne i tårnet kan du bruke heis for å komme deg helt opp til tredje etasjen, men har du mye energi kan man også bruke trapper (dog ikke helt opp til 3 etasjen).

Bilder av/fra Eiffeltårnet

Eiffel Tower in Paris Sacre Coeur Eiffel Tower Eiffel Tower Eiffel Tower Eiffel Tower