Eiffeltårnet

Hvem har ikke hørt om Eiffeltårnet i Paris? Selv en person som hevder å ikke vite noe om Paris, vil lett gjenkjenne Eiffeltårnet. Tårnet er hevet over Seinen, og gir sine besøkende en fantastisk utsikt over hele Paris. Konstruksjonen ble laget for verdensutstillingen i 1889, basert på tegninger av Gustave Eiffel.

I utgangspunktet ble det bare reist for verdensutstillingen og møtte mye motstand. For eksempel var Alexandre Dumas imot tårnets konstruksjon, men senere viste livet at han tok feil. I den første måneden etter byggingen besøkte mer enn 2 millioner mennesker tårnet, og siden da har det vært et av de mest populære landemerkene i Frankrike. Tårnet er 322 meter høyt, med første etasje på 58 meter, den andre på 116 meter, og den tredje på 276 meter!

Eiffeltårnet i Paris

Hvis du besøker Paris, bør du ikke gå glipp av Eiffeltårnet. Det er alltid lange køer foran billetttribunene, så vær forberedt og kom tidlig. Inne i tårnet kan du bruke heis for å komme opp til tredje etasje, men for de med mye energi kan trappene også brukes (men ikke opp til tredje etasje).

Hvordan besøke Eiffeltårnet?

Eiffeltårnet er normalt åpent fra 9.30 om morgenen til 23.45 om kvelden. Med mer enn 6 millioner årlige besøkende, kommer gjennomsnittlig 16 500 besøkende til tårnet daglig. Med tanke på at tårnet er åpent i omtrent 14 timer per dag, forteller det deg at mer enn 1000 mennesker besøker tårnet per time. Hva betyr dette? Du kan forvente å bruke mye tid på å vente i kø!

Det er mulig å kjøpe billetter på forhånd på Eiffeltårnets nettside, og du kan også kjøpe billetter på forhånd på GetYouGuide og på Viator-nettsiden . Dette vil spare deg for mye tid da du kan gå direkte til heisen i stedet for å vente timer for å kjøpe inngangsbillett.

Du må fortsatt stå i kø for å vente på heisen (som kan ta mye tid), men du kan enkelt spare mellom 1 og 2 timer på en travel dag.

Hvis du ikke har billett og vil unngå lange køer, kan du komme midtvinters eller ankomme 30 minutter før tårnet åpner for å være blant de første besøkende. Et annet alternativ er å komme sent på kvelden da færre besøkende besøker tårnet om kvelden enn om dagen.

Powered by GetYourGuide

Ikke glem heisene!

Husk å beregne med heisens ventetid når du planlegger ditt besøk i Eiffeltårnet. Selv om du har inngangsbilletten din, må du fortsatt stå i kø for heisene. Hvis du vil spare tid og penger, bruk trappene for å nå tårnets første og andre etasje. Du kan deretter hoppe over heiskøen; Det samme gjelder turen nedover. 

Planlegger du å nå 3. etasje (toppen)? Du må bruke heisen for å nå tredje etasje og må ofte vente 30-60 minutter før du går inn i heisen. Når du har nådd toppen, vil du mest sannsynlig måtte stå i kø i samme tid igjen for å komme ned til andre etasje. Du kan enten gå til bakken til fots fra første / andre etasje eller stå i kø igjen for å bruke heisen.

Heisen mellom bakken og første / andre etasje bruker ca 8 minutter til å reise frem og tilbake. Til sammenligning bruker heisen mellom andre og tredje etasje ca. 5 minutter på å reise frem og tilbake.

En rask ventetidsberegning.

Hvis du ankommer Eiffeltårnet på en vanlig dag med en anstendig mengde besøkende, kan du forvente følgende.

  • En time i kø for å kjøpe inngangsbillett.
  • Tretti minutter i kø for å bruke heisen (hvis du går trappene selv, vil du brenne kalorier og nå andre etasje raskere).
  • 30-60 minutter i kø for å bruke heisen hvis du skal besøke toppen.
  • 30-60 minutter i kø for å komme tilbake til andre etasje med heisen.
  • Tretti minutter i kø for å reise med heisen til bakken fra andre etasje.

Alt i alt har du tilbrakt mellom 3 og 4 timer i kø, og da må du legge til tiden du planlegger for å nyte utsikten fra tårnet. Du kan enkelt spare en time ved å bruke trappen mellom bakken og første og andre etasje.

Er det verdt det? Absolutt!

Inngangsbilletter til Eiffeltårnet.

Du kan kjøpe billetter til Eiffeltårnet i forskjellige pakker online. Hvis du kjøper billettene dine ved Eiffeltårnet før inngangen, er dette gjeldende priser.

Trapp til andre etasje Heis til andre etasje Trapp til andre etasje + til 11,30€€10,70€ gratis
heistredje Heis til andre etasje + tredjeetasje
Voksne18,10€21,50€28,30€
Studenter (12-24)5,609,00€€14,10
Barn (4-11)2,804,50€5,40€7,10€
Spedbarn (0-3)gratisgratis

Hvor mange besøker Eiffeltårnet hvert år?

Selv om Eiffeltårnet ofte refereres til som den mest populære attraksjonen i Frankrike, besøker enda flere mennesker Notre Dame, Sacre-Cour og Louvre-museet. I 2022 betalte mer enn 6.000.000 turister for å besøke Eiffeltårnet, mens tallene var mellom 1.500.000-2.500.000 i 2020 og 2021 på grunn av COVID-19. Før COVID-19 passerte imidlertid antall årlige besøkende 7 millioner besøkende. Til sammenligning tiltrekker Notre Dame normalt rundt 13.000.000 besøkende per år.

Bør jeg besøke Eiffeltårnet på dagtid eller om kvelden?

Mange spør seg selv og oss om det er best å besøke Eiffeltårnet på dagtid eller om kvelden (når det er mørkt). Hvis du vil unngå linjer, er det sannsynligvis bedre å gå om kveldene. Men hvis du er i det for opplevelsen, har begge alternativene fordeler og ulemper. Først og fremst er ikke alle bygninger opplyst om natten, noe som betyr at det er mange bygninger du ikke kan se hvis du besøker Eiffeltårnet om kvelden.

Når du besøker Eiffeltårnet om kvelden, kan du få en fantastisk utsikt over Paris om natten. Dette er en ekstraordinær opplevelse; Hvis du har et godt kamera, kan du ta fantastiske bilder. En ting verdt å huske er at du vil få sjansen til å se selve Eiffeltårnet om natten når du er ferdig med programmet. Som du kan se av bildene nedenfor, er det en ganske ekstraordinær opplevelse.

Etter solnedgang er det et 5-minutters lysshow på Eiffeltårnet ved starten av hver time. Mange turistbusser stopper ved tårnet for sine grupper for å nyte dette flotte showet.

Hvordan komme til Eiffeltårnet?

Det er lett å se Eiffeltårnet mens du går i gatene i Paris. Hvis du vil reise med offentlig transport, er det enkleste alternativet å reise med metro til stoppet «Champ de Mars Tour Eiffel / Bir Hakeim.» Du kan nå Eiffeltårnet innen 5 minutters gange fra t-banestasjonen. Dette stoppet er på metrolinje seks i Paris.

Et annet alternativ (som er enda hyggeligere) er å reise med metro linje 6 eller 9 til Trocadero. Derfra får du umiddelbart en fantastisk utsikt over Eiffeltårnet. Du kan gå gjennom fantastiske Trocadero og over Jenabroen (Pont d’Léna) før du kommer til inngangen til Eiffeltårnet.

Eiffeltårnet bilder