Transport

Paris TransportationParis er en av de mest moderne byer i Europe, og her finnes gode muligheter for å bruke forskjellige former for transport framkomstmidler. Byen har to hovedflyplasser, Orly- og Charles de Gaulle. Trygt på jorden har nasjonen godt jernbanenettverk, og innenfor Paris finner man metro, buss og trikker som tar deg fra A til B.

Hvis du har krefter i beina kan man også gå løs på Paris til fots. Dette er sannsynligvis den beste måten å bli kjent med byen på, samt for å suge til seg inntrykk og byens atmosfære. Det er også mange som bruker sykkel i Paris, og man har blitt godt vant til syklister i byen. Flere steder finnes det også egne felter til syklistene. Det er mulig å leie sykler rundtomkring i Paris, og flere steder er de første 30 minuttene gratis.

Hvis du heller vil bruke framkomstmidler med fire hjul kan du også låne bil i Paris. Det er derimot kun anbefalt hvis du har trening på å kjøre i byer med mye trafikk. I Paris møter man nemlig en kombinasjon av manglende oppmerking av felter på veien, mange folk som kjører som uvær, syklister på alle kanter og fotgjengere som løper fra den ene sida av veien til den andre, uten å vente på grønt lys og lignende! Dette bør i allefall tas i betraktning før man gå løs å leier bil. Ønsker man derimot å reise ut fra Paris for å se på områdene utenfor, kan en bil være veldig greit å ha!

Transport i Paris

Offentlig transport

Offentlig transport
Paris er en gigantisk by, og du kan tilbringe uker bare vandre rundt i byen for å oppdage alt den...

Read more ...

Metro kart

Metro kart
Paris er en fantastisk by, og hvis du vil bevege deg effektivt i byen, er metroen den beste måten å...

Read more ...

Transport til og fra flyplassen

Transport til og fra flyplassen
Når du ankommer Paris med bagasje, barn, bestemødre og med din ektefelle, kan det noen ganger være nyttig å ha...

Read more ...

Beauvais til Paris

Beauvais til Paris
Paris Beauvais-Tille Airport er en av de som ofte blir brukt av lavkostnads-selskapene. Ulempen med fyplassen er at den ligger...

Read more ...

Charles de Gaulle til Paris

Charles de Gaulle til Paris
Hvis du ankommer til Charles de Gaulle flyplassen i Paris er det ikke veldig komplisert å reise inn til sentrum...

Read more ...

Orly flyplass til Paris

Orly flyplass til Paris
Orly er en stor og populær flyplass i Paris. Hvis du ankommer Orly flyplass, er det ikke veldig vanskelig å...

Read more ...