Seine Cruise

Seinen renner gjennom hjertet av Paris, og den har spilt en viktig rolle i byens liv i århundrer. Ikke bare er Seinen et vakkert og ikonisk trekk ved Paris, men det fungerer også som et viktig transport- og kommersielt knutepunkt.

Seinen har vært en viktig del av parisisk liv i århundrer, og dateres tilbake til middelalderen da elven ble brukt til transport og handel. I det 19. århundre ble Seinen også brukt til rekreasjon, med parisere som nyter båtturer og svømming i elven. I dag er Seinen en viktig del av det parisiske livet, med lokalbefolkningen og turister som nyter dens skjønnhet og sjarm.

En av de beste måtene å oppleve Seinen er ved å ta et elvecruise. Mange forskjellige selskaper tilbyr elvecruise, og de varierer i lengde og reiserute. Noen cruise er korte og tar deg forbi de store landemerkene i Paris, mens andre er lengre og tar deg ut i det omkringliggende landskapet.

Elvecruise ved Seinen i Paris

Nyt et elvecruise i Paris.

Ønsker du å bestille et elvecruise i Paris selv? Klikk på lenkene nedenfor for å se forskjellige alternativer i alle slags priskategorier.

Hvordan er et elvecruise i Seinen?

På et Seine elvcruise kan du forvente å se noen av Paris mest ikoniske landemerker, inkludert Eiffeltårnet, Notre-Dame-katedralen, Louvre-museet og Musée d’Orsay. Du vil også se noen av byens mindre kjente severdigheter, som Pont Neuf, den eldste broen i Paris, og Île de la Cité, det historiske sentrum av Paris.

Når du cruiser langs Seinen, vil du også se hverdagen til pariserne. Du vil se folk som går langs elvebredden, sykler eller jogger, og til og med har piknik. Du vil også se husbåter og lektere, som fortsatt er en viktig del av byens kommersielle liv.

Elvecruise i Paris

I tillegg til parisernes landemerker og hverdagsliv, tilbyr et elvecruise på Seinen også fantastisk utsikt over byens arkitektur. Paris er kjent for sine vakre bygninger, og fra elven kan du se et bredt utvalg av arkitektoniske stiler, fra den gotiske stilen til Notre Dame til de moderne glass- og stålbygningene i La Défense.

Skal jeg dra på elvecruise på dagtid eller kveldstid?

Paris vil vise en annen karakter hvis du drar på elvecruise om kvelden. Når båten kjører under broene, kan du nyte vakkert opplyste bygninger og broer og ta fantastiske bilder. Du ser kanskje ikke alle bygninger på samme måte (da ikke alle er opplyst), men det er fortsatt en fantastisk opplevelse. Kvelden er ideell hvis målet er en romantisk tur på Seinen. Noen vil kanskje si at det er verdt å reise en gang på dagtid og om kvelden (akkurat som Eiffeltårnet er verdt å besøke to ganger eller mer). Bestem deg selv. Uansett når du går, er Paris en vakker by!


Samlet sett er et elvecruise på Seinen en må-gjøre aktivitet for alle som besøker Paris. Det gir et unikt perspektiv på byen, slik at du kan se landemerker, arkitektur og hverdagsliv på en ny og spennende måte. Så enten du er en første gangs besøkende til Paris eller en erfaren reisende, er et elvecruise på Seinen en opplevelse du ikke vil gå glipp av.