Musée du Luxembourg

Musée du Luxembourg

Musée du Luxembourg er et kult museum i Paris, Frankrike. Det er ikke et hvilket som helst museum; Det er i en fancy bygning som ser ut som et palass! Tenk deg store, vakre rom med fantastiske kunstverk inni.

Selve bygningen er gammel og storslått, som et slott fra et eventyr. Det er i Luxembourg Gardens, som er som en stor, fancy park. Så når du går til museet, får du også nyte den vakre hagen rundt den.

Nå, la oss snakke om hva som er inni! Museet handler om kunst, spesielt malerier og skulpturer. Du vil se kjente stykker av kunstnere som levde for lenge siden, som fra renessansen. Disse kunstnerne er som rockestjernene i kunstverdenen!

Når du går gjennom museet, ser du fargerike malerier som forteller historier eller viser vakre landskap. Noen skulpturer kan få deg til å tenke: «Wow, hvordan lagde de det?» Det er som å gå inn i en tidsmaskin og se kunst fra langt tilbake.

Musée du Luxembourg handler om midlertidige utstillinger. Det betyr at de endrer hva som vises noen ganger. Det er viktig å merke seg at når det ikke er noen midlertidige utstillinger på skjermen, er hele museet stengt. Dette museet handler med andre ord om midlertidige utstillinger.

Musée du Luxembourg

Adresse: 19 rue de Vaugirard, 75006 Paris

Åpningstider : 10:30 – 19:00 (når det er en utstilling på skjermen)

Midlertidige utstillinger i museet.

mars 2024
Ingen arrangement funnet!

Hvordan komme til museet?

RER: linje B, til Luxembourg (exit Jardin du Luxembourg)
Metro: linje 4, til Saint Sulpice; linje 10, til Mabillon
Buss: linje 58, 84, 89, til Luxembourg; Linjene 63,70, 87, 86, til Saint Sulpice