Julemarkeder 2024.

De årlige julemarkedene i Paris er definitivt verdt et besøk. Disse markedene er kjempebra hvis du vil kjøpe julegaver eller kanskje nyte noen varme drikker i kulden. Det er julemarkeder over hele Europa i november og desember, men julemarkedene i Paris er blant de vakreste.

Det mest berømte julemarkedet i Paris ligger på Place de la Concorde, langs Champs Elysees, ikke langt fra Louvre-museet. Det finnes flere andre markeder også, og her kan du se datoene for noen av de mest kjente og populære julemarkedene i Paris.

Datoene for julemarkedene i Paris i 2024.

Datoene for julemarkedene i 2024 er ennå ikke offisielle for alle markedene. Vi vil publisere de resterende datoene så snart de blir offisielle. Inntil da kan du gjøre noen beregninger basert på datoene for julemarkedene i 2023.

Datoer for julemarkedene i 2023.

  • Tuileries julemarked: 18. november 2023 – 7.
  • Notre-Dame julemarked: 8. desember 2023 – 25. desember 2023.
  • La Defense Christmas Village: 16. november 2023 – 27. desember 2023.
  • Abbedisse/Montmartre julemarked: 9. desember 2023 – 31. desember 2023.
  • Bastille julemarked: 2. desember 2023 – 26. desember 2023.
  • L’Alsace Fête Noel (Alsation julemarked): 1. desember 2023 – 17. desember 2023
  • Saint Germain des Pres: 25. november 2023 – 1. januar 2024.
  • Hôtel de Ville julemarked: 30. november 2023 – 1. januar 2024.
  • Eiffeltårnet julelandsby: tba

Julemarkeder i Paris i 2024 (datoer ennå ikke annonsert)

  • Ingen datoer er annonsert ennå ….

Vil du vite mer om de forskjellige julemarkedene i Paris? Nedenfor kan du lære mer om de viktigste julemarkedene i den franske hovedstaden.

Tuileries julemarked / Place de la Concore markedet / Champs Elysees markedet

Dette er et julemarked med mange navn, og det er det mest populære av alle julemarkedene i Paris. Det ligger vakkert til i sentrum av byen, og det strekker seg fra Place de la Concorde mot Louvre, noe som gjør det umulig å gå glipp av.

På markedet finner du normalt et gigantisk pariserhjul, og det er kanskje det første du ser når du går mot markedet. Når du går nærmere, vil du føle lukten av franske pannekaker (pannekaker), noe du kan kjøpe fra mange boder på julemarkedet. Det er også mulig å kjøpe grillet ost og andre lokale snacks, kombinert med varme og kalde drikker.

Vil du heller kjøpe litt fransk håndverk? Det er mange håndlagde produkter til salgs på markedet. Enda viktigere er det å ha med kamera, for du kan ta fantastiske bilder av julenissen i alle størrelser, det gigantiske pariserhjulet, reinsdyr og andre julegjenstander.

Nedenfor kan du se et kart som viser noen flotte hoteller og leiligheter i nærheten av Place de la Concorde i Frankrike. Du kan også se eksempler på priser for en natt på de forskjellige stedene. Tatt i betraktning at dette er i hjertet av Paris disse overnattingsmuligheter er ideelle ikke bare for de som besøker julemarkeder i Paris, men også for vanlige turister som kommer til å utforske de fantastiske attraksjoner, museer og aktiviteter i den franske hovedstaden.

Du kan klikke på de forskjellige navnene for å få et eksakt pristilbud og for å se flere bilder og finne mer informasjon om de forskjellige hotellene og leilighetene.

Hvis du ikke liker å bevege deg rundt i store folkemengder, kan du føle at dette julemarkedet er for overfylt. Vi har advart dere. Det samme gjelder julemarkedet ved Eiffeltårnet.

La Defense julemarked

Det nest største julemarkedet i Paris og et du ikke bør gå glipp av! Men hvis du ikke vet om det, er du mest sannsynlig å savne det. Med andre ord, gå på metrolinje 1 i Paris og reise til stasjonen som heter La Défense. Der vil du oppdage et av de mest fantastiske julemarkedene i Paris hvor du kan kjøpe fantastiske julegaver, smake på tradisjonell fransk mat, og også ta fantastiske bilder av de gigantiske bygningene rundt julemarkedet opplyst med lasere og alle slags lamper.

Det er mer enn 150 boder i området, det er stadier hvor DJs utfører live, julenissen er klar for en fotosession med barna dine, og det er andre arrangementer tilgjengelig for barn gjennom hele julesesongen. Dette er med andre ord et julemarked verdt å besøke når du kommer til Paris før, under eller etter jul.

Vil du vite mer om de ulike julemarkedene? Klikk på lenken ovenfor for å besøke nettstedene til de forskjellige julemarkedene (i det minste de med en).

Foruten markedene ovenfor, er det vanligvis fine julemarkeder ved Eiffeltårnet, på Place de la Bastille, ved rådhuset, og flere andre steder.

Hotel de Ville julemarked

Dette er et magisk julemarked i sentrum av Paris. Det ligger foran bygningen Hotel de Ville (som ikke er et hotell), og det er dekorert med mange juletrær og vakre lys. Som en konsekvens er det spesielt vakkert om kveldene.

Det er vanligvis en liten karusell der for barn, mens voksne kan kjøpe smykker, såper, suvenirer, vesker og andre gaver mens de spiser noen franske pannekaker, vafler, supper eller kanskje en kebab. Den mest populære drikken er varm vin, vanligvis referert til som vin chaud.

Den beste måten å besøke markedet på er å bruke metroen. Den nærmeste metrostasjonen er Hôtel de Ville.

Hotel de Ville julemarked

Som du kan se ovenfor, har julemarkedet ved Hotel de Ville en magisk atmosfære om kvelden.

Julemarked ved Notre-Dame.

Julemarkedet ved Notre-Dame er et mye mindre julemarked i Paris. Det føles veldig autentisk, og mange mennesker blir forelsket i det. Det føles ikke like moderne som de andre, og kanskje det gir markedet sjarmen så mange elsker.

Dette markedet holder normalt åpent i omtrent to uker i desember, noe som betyr at du må være heldig å fange det, fordi det har mye kortere åpningstider enn de andre julemarkedene.

Hvis du først besøker markedet, ikke glem å drikke litt varm sjokolade, vin chaud og te. Som du sikkert allerede vet, er alt bedre hvis du følger det med noe annet, så hvorfor ikke bestille noen kringler, en pølse eller noen ristede kastanjer i tillegg til den varme drikken?

Hvis du vil reise til julemarkedet foran Notre-Dame, er nærmeste metrostasjon Saint-Michel Notre-Dame.

Alsation julemarked (L’Alsace Fête Noel).

Dette handler ikke om å leke, heller ikke om julegaver … Dette er et marked for deg som vil smake og drikke. Julemarkedet handler om mat og om mat på sitt beste. Med andre ord, hvis du vil feire jul i munnen, er dette stedet å gå.

Julemarkedet arrangeres av jernbanestasjonen Gare de L’Est, noe som betyr at nærmeste metrostasjon bærer navnet på jernbanestasjonen.

Markedet åpner normalt i starten av desember og holder åpent i et par uker, og stenger omtrent en uke før jul.

Montmartre julemarked.

Du planlegger sannsynligvis å besøke den fantastiske Sacre C’our mens du er i Paris. Hvorfor kombinerer du det ikke med en fantastisk julemarkedsopplevelse mens du går rundt og utforsker Abbesses / Montmartre julemarked? Dette føles som en egen landsby i denne perioden av året, noe som gjør det til en opplevelse å huske.

Du kan kjøpe alle de tradisjonelle tingene når du besøker dette julemarkedet, men vær oppmerksom på at du må klatre nesten 200 trinn hvis du reiser med metro til Abbesses før du kommer til selve julemarkedet. Som et resultat er dette sannsynligvis det mest sunne julemarkedet i Paris!

Saint Germain des Pres julemarked.

Har du fortsatt litt energi igjen i beina og penger igjen i lommeboka? Julemarkedet ved Boulevard Saint-Germain, ved siden av kirken Saint Germain des Pres, kan være verdt et besøk, selv om du ikke vil gå glipp av mye hvis du hopper over det.

Du kan kjøpe de tradisjonelle drikkene på dette markedet og, selvfølgelig, kjøpe pannekaker, vafler, kastanjer og andre deilige snacks som lukter veldig bra (og smaken er ikke noe verre enn lukten).

Den beste måten å besøke julemarkedet på er å bruke metroen og la den stå på stasjonen Saint-Germain-des-Prés.


Vi håper du vet mye mer om de forskjellige julemarkedene i Paris akkurat nå. Hvis du har flere kommentarer eller spørsmål, vennligst bruk kommentarfeltet nedenfor.

Stikkord:

Dato

nov 15 2024 - des 31 2024

Tid

Hele dagen

Sted

Notre-Dame
Notre-Dame

Andre steder

Place de la Concorde
Place de la Concorde
Saint Germain des Pres
Saint Germain des Pres

Legg inn en kommentar