Place de la Concorde

Place de la Concorde, eller Concorde plassen, er en av de flotteste åpne plassene i Paris, og samtidig den største. Den er symmetrisk, elegant og harmonisk. Det var lederne i Paris som ønsket å uttrykke sin takknemlighet til Louis XV da de ba arkitekten Jacques-Ange Gabrielom å lage en plan for å bygge plassen som ble konstruet mellom 1755 og 1775.

Concorde plassen har vårt åsted for mye rart opp gjennom tidene, de fleste av disse hendelsene katastrofale og brutale. En av disse er blant annet da en giljotine ble plassert her og plassen ble omdøpt til Revolusjonsplassen. Det var her at blant annet Kong Louis XVI ble henrettet den 21 januar i 1793. Giljotinen ble fjernet igjen i 1795 og da fikk plassen navnet Place de la Concorde. Men, i tillegg til kong Louis XVI var det mange andre som ble drept her før de fjernet giljotinen, blant annet Maximilien Robespierre og Marie Antoinette.

Midt på plassen, der giljotinen stod tidligere, kan man i dag finne en obelisk som forteller oss historien om livet til Ramses II. Denne kommer opprinnelig fra Luxor i Egypt (hvor mange fortsatt kan se stedet der statuen opprinnelig stod). Man kan også finne en flott fontene på plassen, inspirert av Sankt Peters fontenen i Roma.

Hvis du står på plass og vandrer mot vest kommer du til å få en deilig tur langs Champs-Elysees, helt fram til triumfbuen. Hvis du går mot øst ender du opp ved Louvre.

Place de la Concorde bilder

Place de la Concorde
Place de la Concorde

Place de la Concorde

Place de la Concorde
Place de la Concorde