Louvre

Louvre var i utgangspunktet et kongelig palass, men i dag er det kjent på grunn av kunstmuseet som befinner seg på innsiden av bygningen. Det forste palasset ble bygget her på 1100-tallet, men det så egentlig mer ut som et fort. Under styret til Karl V ble palasset utvidet og konger bodde her helt fram til slutten på 1600-tallet. Da de flyttet ut begynte slottet å falle fra hverandre, og det var Napoleon som stater renoveringsarbeidet igjen.

Siden 1973 er Louvre det største museet i Paris, og her kan man se på verker ikke bare fra Europa, men også fra den Islamske, den Østre- og den typiske greske verden. Det er mange malerier her, og det mest kjente er nok høyst sannsynlig Mona Lisa. Her er det ikke lov til å ta bilder, og det står vakter her som hele tiden passer på at du ikke tar bildet av Mona Lisa, som forøvrig er litt bortgjemt bak et glassvindu.

I tillegg til da verker av Da Vinci kan du i Lourve også se på malerier fra Rafaello, Tiziano, Rembrand og Van Dyck (og mange andre). Det er også mange statuer her, den meste kjente: “Venus de Milo.”

Glasspyramiden ved inngangspartiet til museet regnes i dag som symbolet på museet. Den er nesten 22 meter høy og 36 meter vid. Denne pyramiden spilte også en viktig rolle i filmen «The Da Vinci Code.»

Louvre
Addreses: 75001, Paris Cedex 01.
Åpningstider: 9-18, på mandager og torsdag til 21.45. Stengt på tirsdager.
Metro: Palais Royal

Utstillinger i Louvre

Ingen arrangement funnet!

Louvre bilder

Louvre
Louvre
Louvre
Louvre Paris
Louvre