Louvre

Louvre

Louvre var opprinnelig et kongelig palass, men i dag er det kjent på grunn av museet som finnes på innsiden. Det første palasset ble bygget her i det 12. århundre, som heller så ut som en festning. Under regimet til Karl V utvidet de bygningen og senere fortsatte flere andre herskere å bygge mer og mer til det opprinnelige palasset. Konger bodde her til slutten av det 17. århundre. Da de flyttet ut begynte palasset å falle fra hverandre, men Napoleon startet renoveringsarbeidet da han flyttet inn i palasset igjen.

Siden 1973 har Louvre vært det største museet i Paris, og her kan vi se verk ikke bare fra Europa, men også fra den islamske, østlige og greske kulturen. Det er mange malerier å se i Louvre, den mest berømte sannsynligvis Leonardo da Vincis «Mona Lisa». Du har ikke lov til å ta bilder her, og vakter fortsetter å fortelle turister hele dagen lang om ikke å ta bilder av Mona Lisa. Hun er også beskyttet bak et glass, for å gjøre det enda vanskeligere å komme til henne.

I tillegg til Leonardo da Vincis Mona Lisa, kan du også finne verkene til Rafaello, Tiziano, Rembrandt og Van Dyck her. Det er også mange gjenstander og statuer å se i Louvre, for eksempel «Venus de Milo.»

Glasspyramiden som er inngangen til museet, har blitt til symbolet på Louvre-museet. Den er nesten 22 meter høy og 36 meter bred. Denne pyramiden spilte også en svært viktig rolle i filmen «Da Vinci-koden.

Louvre-museet

Adresse: 75001, Paris Cedex 01.
Åpningstider: 9-18, mandager og onsdager til 21.45. Tirsdagene stengte.
Metro: Palais Royal

Louvre utstillinger som du bør sjekke ut akkurat nå.

april 2024
Ingen arrangement funnet!

Louvre bilder