Shopping

Shopping i ParisKommer du til Paris og lengter etter å dra VISA kortet eller andre typer kort mens du kjøper billige og dyre produkter som du kan kose deg med under ferien og som du kan ha på deg når du kommer hjem igjen etter ferien?

Det er ingen hemmelighet at Paris er en moteby, og derfor finner du her utrolig mange flotte butikker og kjøpesentre der du kan kjøpe alt fra det billigste til det aller dyreste. I denne artikkelen ønsker vi derfor å presentere en del kjøpesentre i Paris slik at du har noe å velge mellom når du planlegger hvor og hva du skal shoppe mens du er i Paris. Om du har erfaringer og tips utover dette er det bare å skrive en kommentar i enden på artikkelen!

Beste kjøpesentre i Paris

Som i de fleste andre byer har mye av shoppingen og de beste butikkene flyttet inn i store sentre. Nettopp derfor fokuserer vi først og fremst på de største og beste sentrene i denne artikkelen, men det betyr selvfølgelig ikke at det ikke er noe spennende shoppingmuligheter utenfor sentrene.

Beaugrenelle Shopping Mall (12 Rue Linois, 75015 Paris, France)

Beaugrenelle-senteret ligger godt plassert i sentrum av Paris, cirka 20 minutter til fots fra landemerke nummer en i Paris, fra Eiffeltårnet. Her finnes kjente verdensmerker som Gucci og Dior, men det finnes også mindre merker som ikke er så kjente og som vil oppleves som fremmede for en del norske turister. Totalt er det rundt 150 butikker her, og senteret er åpent fra mandag til lørdag fra 10.00 til 21.00. Kafeer og restauranter er også åpne på søndager.

Hvordan kommer jeg meg hit?
Metro: Bir-Hakeim (linje 6), Charles Michel (linje 10)

Carrousel du Louvre Paris Shopping Mall (99 rue de Rivoli 75001 Paris)

Carrousel du Louvre Paris er et supersentralt senter som ligger rett ved det kjente Louvre museet. Hele senteret befinner seg under jorda og her finnes det mange fargerike og spennende butikker. Her finnes alt fra skobutikker til klesbutikker, kafeer og restauranter. Senteret er åpent fra 10.00 og fram til 20.00 på kvelden.

Hvordan kommer jeg meg hit?
Metro: Palais Royal (linje 10)

Carrousel du Louvre
Carrousel du Louvre Paris Shopping Mall

Champs Elysees

Champs Elysees er selvfølgelig gata som alle som besøker Paris har hørt om og som de planlegger å besøke. Her finnes utrolig mange luksusbutikker som Dior, Gucci, Armani og i tillegg til disse finnes det kino, teater, kafeer og mange flotte hoteller. Butikker og sentre her er stort sett åpne også på søndager.

Hvordan kommer jeg meg hit?
Metro: Champs Elysees Clemenceau (linje 1 og 13), Franklin Roosevelt (linje 1 og 9) George V (linje 1)

Les Quatre Temps Shopping Mall (15 Parvis de la Defense – La Defense, Paris)

Les Quatre Temps ligger litt i utkanten av Paris sentrum og man må reise mellom 20 og 30 minutter med metro for å komme seg hit. Dette senteret regnes for å være ett av de største kjøpesentrene i hele Europa og du klarer nok vanskelig å telle antall butikker, kafeer og restauranter som finnes på dette senteret. Her finnes alt fra billigere og ukjente merker til det eksklusive og svært så dyre. Senteret er åpent hver dag!

Hvordan kommer jeg meg hit?
RER: La Grande Arche (navnet på stasjonen)

Les Quatre TEmps
Les Quatre TEmps

Val d’Europe Shopping Mall (14 cours du Danube 77711 Marne la Vallee)

Val d’Europe er enda et shoppingsenter som ligger i utkanten av Paris. Dette ligger faktisk svært nær til Disneyland, så om du er på ferie der kan du jo besøke dette kjøpesenteret også som ligger i nærheten. På Val D Europa finner du rundt 130 forskjellige butikker, og her er det mange trivelige steder å drikke god kaffe på også, så gå ikke glipp av dette kjøpesenteret. Det ligger cirka 35 kilometer utenfor Paris.

Hvordan kommer jeg meg hit?
RER: Marne la Vallee Chessy

La Vallee Village Shopping Mall (3 Cours de la Garonne, 77700 Serris)

La Vallee Village er ikke et helt vanlig senter, det er heller en liten landsby som fungerer som et eneste stort outlet senter. Dette er en kjede som har lignende outlet sentere flere steder i Europa, blant annet har de et lignende utenfor Dublin i Irland som heter Kildare Village. Poenget med outlet er at det skal være billig, og her finnes det mange muligheter for å kunne kjøpe merkevarer til en billig penge, dog det ikke oppleves som superbillig allikevel. Dette senteret ligger relativt nærme Val D Europa og til Disneyland, og det er åpent hver dag fra 10.00 og fram til 18.00.

Hvordan kommer jeg meg hit?
RER: Marne la vallee Chessy

Aèroport de Paris – Charles-de-Gaulle (95700 Roissy-en-France)

Ikke glem at du også kan handle på flyplassen før du reiser hjem fra Paris. På Charles de Gaulle flyplassen er det stor tax free med masse merkevarer og kjente butikker, så om du har penger igjen er det ikke noe problem å bli kvitt det her. Om du derimot reiser fra Beauvais flyplassen er det litt værre, for der er det ikke på langt a nær så gode shopping muligheter som på Charles de Gaulle flyplassen.

Hvordan kommer jeg meg hit?
Buss: 19, 350, 351, N140, N143, Roissybus, Air France coaches, Navette VEA shuttle, Filéo Roissy
Metro: RER Aéroport Charles de Gaulle 1, Aéroport Charles de Gaulle 2

One Nation Paris (1 avenue du Président Kennedy 78340 Les Clayes sous Bois)

One Nation Paris er noe av det klart største innenfor luksus og mote outlet. Her kan du finne verdensmerker på tilbud. Blant merkene som er representert her finner du H&M, C&A, Gucci, Dior og et besøk her kan du for eksempel kombinere med et besøk til Versailles som ikke ligger å langt unna One Nation. Dette er åpent hver dag fra 10.00 og fram til 20.00.

Hvordan kommer jeg meg hit?
Med shuttle buss fra Paris sentrum til One Nation.

Dette er kanskje de mest kjente shoppingsentrene i Paris, så vi regner med du har fyllt opp notatblokken nå og er klar for shopping i Paris. Om du derimot har flere ting du ønsker å legge til eller kanskje erfaringer du ønsker å dele med våre lesere er vi alltid glade for kommentarer, så skriv gjerne! Om du har spørsmål kan du stille dem her, men vi kan selvfølgelig ikke garantere at vi kan svare på alt!

Legg inn en kommentar