harriet backer

Harriet Backer – en utstilling

Selv om han ikke var kjent utenfor Norge, var Harriet Backer landets mest kjente kvinnelige maler på slutten av 1800-tallet. Hun ble høyt rost for sin rike og glødende bruk av farger, og skapte en unik stil som kombinerte innendørs scener og utendørs maleri. Hun var påvirket av den realistiske bevegelsen og impresjonismen, ved hjelp av frie penselstrøk og nøye med lys. Hun er også kjent for sine milde portretter av livet på landsbygda og sin interesse for å male kirkeinteriører.

I en tid da kvinner ikke fullt ut ble anerkjent som borgere i Norge, brøt hun barrierer og ble en viktig skikkelse i kunstverdenen. Hun satt i styret og anskaffelseskomiteen i Nasjonalgalleriet i tjue år. I begynnelsen av 1890-årene åpnet hun en malerskole hvor hun underviste fremtidige kjente kunstnere som Nikolai Astrup, Halfdan Egedius og Helga Ring Reusch. Hun ble støttet av samleren Rasmus Meyer, som også var en beskytter av Edvard Munch.

Harriet Backer – en utstilling

Sted: Orsay
Datoer: September 24, 2024 – januar 12, 2025

Hvis du vil finne ut mer om hva som skjer i Paris, klikker du på linken. Vil du heller lese om de viktigste attraksjonene, aktivitetene og kule programmene som venter på deg i den franske hovedstaden? Du finner dette og mye mer her i vår Paris Guide.

Stikkord:

Dato

sep 24 2024 - jan 12 2025

Tid

Hele dagen

Sted

Musee d' Orsay
Musee d' Orsay
Esplanade Valéry Giscard d'Estaing, 75007 Paris
Kategori

Legg inn en kommentar