Orly flyplass til Paris

Orly lufthavn

Orly er en stor og populær flyplass i Paris. Hvis du ankommer Orly flyplass, er det ikke veldig vanskelig å finne veien til sentrum av Paris. Denne artikkelen vil gi deg all informasjonen du trenger for å gjøre reisen fra Orly flyplass til Paris enkel og avslappet.

Du kan reise mellom Orly lufthavn og Paris på flere måter. Det enkleste alternativet er å bruke en privat taxi, men hvis du vil ha en billigere løsning, er det forskjellige offentlige transportalternativer verdt å vurdere.

Reis med OrlyVal

Orlyval er et skytteltog som forbinder de forskjellige Orly-terminalene med RER B-stasjonen Antony. Når du kommer til Antony, kan du reise med Rer B til sentrum av Paris og populære stasjoner som Chatelet, Gare de Nord, Stade de France og mange andre.

RER B i Paris
Klikk på Rer B-kartet ovenfor for å se det i større versjon.

OrlyVal reiser fra ca 5:30 om morgenen, og reisetiden fra Orly til Antony er ca 30 minutter. Reiseprisen for en voksen er € 14. Du kan kjøpe billetter fra billettmaskinene ved siden av toget.

Reis med OrlyBus

Et annet alternativ er å reise med OrlyBus. Dette er en buss som forbinder Orly lufthavn med Denfert-Rochereau i Paris. Denne bussen kjører mellom kl. 06.00 og 24.00. Prisen for en enveisbillett er ca € 13, og bussens reisetid er 30 minutter. Du kan kjøpe billetter til bussen fra maskinene ved siden av OrlyBus-holdeplassen.

OrlyBus
Et kart som viser OrlyBus reiserute.

Når du kommer til Denfert-Rochereau, kan du enkelt reise med Rer B-toget (se kartet ovenfor), eller med metrolinje nummer fire eller seks. Du kan se en full Paris metro kart her.

Reis med trikk og metro.

Den billigste måten å reise fra Orly flyplass til sentrum av Paris er med trikk nummer 7 (T7). Når du ankommer Orly flyplass, kan du se skilt i retning av denne trikken i ankomsthallen. Trikken ligger i kort avstand fra Orly terminal fire. Hvis du befinner deg på terminal tre på Orly lufthavn, må du regne med å gå i ca. 15 minutter i gjennomsnittlig tempo for å komme til trikkeholdeplassen. Hvis du går sakte eller ankommer terminal 1 eller 2, må du beregne at du vil bruke enda mer tid på å nå trikkelinjen.

Terminalkart over Orly lufthavn.
Terminalkart over Orly lufthavn.

For å komme til trikken, følg skiltene i retning av T7. Dette tar deg gjennom tunneler og haller. Til slutt vil du se en trikkeholdeplass hvor du kan kjøpe billetter og reise med trikk 7 til Villejuif – Louis Aragon.

Trikk nummer syv i Paris.

Reisetiden fra Orly flyplass til Villejuif – Louis Aragon er ca 30 minutter. Du kan kjøpe billetter til turen fra maskinene på trikkeholdeplassen. Ikke glem å validere billetten din når du går inn i trikken og behold den til du går av trikken.

Når du kommer til Villejuif – Louis Aragon, kan du reise med metro nummer syv mot sentrum av Paris. Du trenger en ny transportbillett for metroen, men når du har kommet inn i metroen, kan du bytte linje med samme billett til du forlater metrosystemet. Den totale kostnaden for en trikkebillett pluss en metrobillett er € 2,20 x 2, noe som betyr at den endelige kostnaden for denne transportmetoden, inkludert trikken og billetten til metrosystemet, er € 4,40.

Metro linje syv i Paris.
Metro linje syv i Paris. Klikk på kartet for større versjon.

Dette er de forskjellige alternativene for å reise mellom Orly flyplass og sentrum av Paris ved hjelp av offentlig transport. Vil du heller reise mer praktisk? Bruk skjemaet nedenfor for å bestille privat flyplasstransport.

Bestill Paris Orly flyplasstransport akkurat nå

Hvis du ikke vil reise med offentlig transport, men heller vil ha en sjåfør som venter på deg med navnet ditt i ankomsthallen på flyplassen, kan du bestille Orly flyplasstransport ved å fylle ut skjemaene nedenfor.