Musée d’Orsay

Musée d’Orsay ligger ikke langt unna Louvre, og mange anser disse to museene for å være de beste av alle museer i Paris. I Musée d’Orsay kan du finne mer moderne kunst, mens fokuset er mer på klassisk kunst i Louvre. Se malerier og kunst fra Monet, Gaugin, Degas, Van Gogh, Delacroix, Manet og andre malere.

Orsay-museet i Paris har en fascinerende historie. Det var en gang en jernbanestasjon kalt Gare d’Orsay, bygget for 1900 Exposition Universelle (World’s Fair). Stasjonen fungerte som et travelt knutepunkt for tog som reiste til sørvestlige Frankrike.

Etter hvert som tiden gikk, ble stasjonen mindre nyttig, og det ble diskusjoner om å rive den. Men på 1970-tallet bestemte den franske regjeringen seg for å forvandle den gamle jernbanestasjonen til et kunstmuseum. Den anerkjente arkitekten Gae Aulenti fikk ansvaret for transformasjonen.

Orsay-museet åpnet dørene for publikum i 1986, og viste en utrolig samling kunst fra perioden 1848 til 1914. Denne perioden er kjent som «Belle Époque» og inkluderer mesterverk fra kjente artister som Monet, Van Gogh, Renoir og mange andre.

I dag er Orsay-museet et populært reisemål for kunstelskere fra hele verden. Den fantastiske samlingen av malerier, skulpturer og dekorativ kunst gir besøkende et glimt inn i den rike kulturhistorien til Frankrike i slutten av det 19. og begynnelsen av det 20. århundre. Museets beliggenhet i en tidligere jernbanestasjon gir en unik sjarm til den samlede opplevelsen, noe som gjør det til et must-besøk for de som utforsker kunsten og historien til Paris.

Musée d’Orsay

Adresse: 1, rue de la Légion d’Honneur, 75007 Paris
Metro: Solferino
RER C: Musée d’Orsay

Åpningstider: tirsdag – søndag, 9:30 – 18:00 (stengt mandager)
Inngangsbillett: 16 euro (full pris for voksne)

Midlertidige utstillinger i Orsay-museet i Paris

mars 2024
Ingen arrangement funnet!

Musée d’Orsay bilder