Notre-Dame

Notre Dame er helt sikkert en av de vakreste bygningene i gotisk stil i hele Frankrike. Kirken ble bygget i mer enn 157 år og sto ferdig i 1320. Under den franske revolusjonen ble kirken nesten fullstendig ødelagt, men senere restaurert til sin opprinnelige design. Den nyeste tragedien skjedde i 2019 da en stor brann fant sted i kirken. Store skader ble gjort, men mye støtte har kommet fra hele verden for å gjenopprette kirken tilbake til sin opprinnelige skjønnhet.

Katedralen er en av de viktigste bygningene i Paris, og det er ikke tilfeldig. Den har flotte vinduer og har plass til mer enn 9000 personer. Notre Dame har tre hovedporter; Ved den sentrale porten kan du se «Dommedag.» Orgelet har mer enn 7800 piper og sies å være et av de fineste orglene i verden.

Notre Dame er en må-se attraksjon mens du er i Paris. Det er benker inne i kirken hvor du kan sette deg ned, og ta en slurk av atmosfæren og slappe av. I lang tid var det gratis å besøke Notre Dame, men det er ikke slik lenger.

Kan jeg besøke Notre Dame i 2023?

Det er for tiden umulig å besøke kirken på grunn av renoveringsarbeidet. I lang tid var plassen foran kirken også stengt for besøkende, men det er igjen åpent for besøkende (og gratis å besøke).

Inngangsbilletten til Notre Dame

Kirken er for tiden stengt for besøkende, men hvis den vil fortsette med pre-COVID og pre-FIRE-prisene, kan vi forvente at inngangsbilletten vil være rundt 20 euro.

Notre-Dame bilder