Offentlig transport

Metro ParisMetro: Du kan finne mange metrolinjer i Paris, noe som hjelper transporten i denne store byen i stor grad. Det er totalt 15 linjer, og det er få steder du ikke kan nå ved å bruke metroen. Du finner kart over metrolinjene i Paris lenger ned på denne siden.

Billetter til metroen kan kjøpes hver for seg, i pakke på ti billeter eller som en tuirstbillett (Paris-Visite). Turistbilletten kan også bli kombinert med billett for museer og severdigheter, noe som vil gi tilbud på slike aktiviteter også.

Paris er delt inn i fem soner, men de fleste turister vil ha mer enn nok med en billett som er gyldig i sone en og sone to, der de fleste severdigheter, restauranter og hoteller befinner seg.

RER: Dette er togene som kobler de ytre delene av byen med sentrum, og du kan også bruke disse togene for å komme deg fra flyplassen og inn til sentrum.

Buss: Man trenger ikke alltid å reise under jorden i Paris, men kan også bruke busser. For de som ønsker billig sightseeing, uten guide, kan en busstur gjøre susen.

Trikk: Siden 2006 finnes det muligheter for å reise med trikk i Paris. Denne trikken kjører langs “boulvard des Maréchaux Sud”. Langs veien kan du se på malerier og kunstverker fra moderne kunstnere.

Billettpriser:
„T+” billetter – 1,70 euro (kan benyttes i 1,5 time på alle offentlig transport midler)
10 billettspakke – 12.50 Euro
Paris Visite: turistkort, men trenger ikke bilde. Kan kjøpes for 1,2,3 eller 5 dager, og prisen kommer ann på antall dager og hvilke soner man ønsker kortet for. Det er også forskjell på prisen for barn og voksne. Noen priseksempler:
1 voksen for sone 1-3: 9 Euro.
1 barn for sone 1-3: 4,5 Euro.

Offentlig transport kart

Trykk på bildet nedenfor for en .pdf fil med informasjon om kollektivtransport og også metro kart.
Metro Map Paris