Offentlig transport

Metro Paris

Paris er en gigantisk by, og du kan tilbringe uker bare vandre rundt i byen for å oppdage alt den har å tilby. Det er lett å reise byen med offentlig transport. Her kan du lese mer om de forskjellige måtene du kan reise rundt i Paris med offentlig transport, og du kan også se et kart over offentlig transport.

Metro i Paris.

Du kan finne mange t-baner i Paris, og hjelper transport mye i denne svært populære byen. Det er 15 metrolinjer som går under Paris, men noen få steder kan ikke nås ved hjelp av undergrunnen.

Billetter til metroen kan kjøpes som enkeltbilletter, i en pakke med ti billetter, eller som turistpass (Paris-Visite). Disse turistpassene kan også kombineres med Carte-Musee-monumentene, et pass som gir rabatter for museer og attraksjoner i Paris.

Paris er delt inn i fem soner, men for de fleste turister vil sone 1 og 2 være mer enn nok ettersom de viktigste severdighetene og attraksjonene ligger innenfor disse to sonene.

Med Metro i Paris

RER i Paris.

Dette er toget som forbinder de ytre bydelene med indre by, og ved hjelp av dette kan du også komme deg fra flyplassen til byen.

Reiser med buss i Paris.

Du kan reise over bakken ved hjelp av bussene i Paris, og mens du bruker bussen, kan du også gjøre litt sightseeing. Dette kan være et godt alternativ hvis du har tid og ønsker en billig sightseeingtur uten guide.

Trikk i Paris.

Siden 2006 kan du reise med trikk i Paris. Trikken reiser på «boulevard des Maréchaux Sud.» Underveis kan du se malerier av moderne malere.

Billettpriser:

«T +» billetter: 2,10 Euro (kan brukes i 1,5 timer på alle offentlige kjøretøy)
Ti billetter pakke: 16.90 Euro
Paris Visite: turistpasset, ingen bilde nødvendig. Den kan kjøpes for 1, 2, 3 eller 5 dager. Prisen avhenger av antall soner inkludert, antall dager, og om du er voksen eller barn. Nedenfor kan du se noen priseksempler.

  • 1 voksen for sone 1-3, 1 dag: 13,55 Euro.
  • 1 barn for sone 1-3, 1 dag: 6,75 Euro.

Paris transport kart

Nedenfor kan du se et Paris transport kart. Klikk på kartet for å se en versjon med mye høyere oppløsning, noe som gjør det enkelt å se tekstene og de forskjellige metrolinjene.

Paris Transport Kart