VM i håndball i Paris og i Frankrike akkurat nå!

Handball in France

Etter stor suksess som vert for fotball EM i 2016 er Paris og Frankrike igjen verter for et stort sportsarrangement, nemlig håndball VM for menn!

Fotball EM i 2016 var en hyggelig begivenhet i Frankrike, men sett med norske øyne er kanskje håndball VM enda mer spennende. Her er vi i allefall representert, om dog vi var litt heldige som kom med. Som i alle slike mesterskap blir det spilt kamper i byer rundt i nasjonen, men selvfølgelig blir de viktigste kampene spilt i nasjonens hovedstad, i Paris. Åpningskampen i turneringen ble spilt i Paris ellom Frankfrike og Brasil. En skulle kanskje tro at Frankrike så ville spille videre i Paris, men deres kommende kamper blir spilt i Nantens (og det gjør også alle kamper i gruppe A, der Norge også er representert).

Om Norge kommer seg videre fra gruppespillet (som vi selvfølgelig håper de gjør), vil tiden vise hvor disse kampene skal spilles. Men, om Norge kommer så langt som vi våger å håpe, kommer de også til å reise til Paris for å spille semi-finaler i nærmeste framtid.

Håndball i Frankrike

Frankrike er ikke bare verter for turneringen, de er også de store favorittene til å vinne det hele. De har vunnet nesten alt som er å vinne i håndball-verden blant menn de siste årene, med unntak av noen uhell (som i håndball EM i Polen i fjor der blant andre Norge slo dem).

Om du skulle være interessert i å vite mer om mesterskapet, om de forskjellige kampene og mye mer finner du slik informasjon på mesterskapet sin hjemmeside. Om du derimot bare er nysjgerrig på hvordan du kan se mesterskapet og kampene på nettet finner du mer informasjon om det på netthjelp.eu.

Vi håper da virkelig Norge kommer så langt i mesterskapet at de kommer til Paris for å spille kamper her. Om du leiter etter mer informasjon om Paris, om byens severdigheter eller andre ting som skjer i Paris finner du det her i vår norske Paris Guide.

Legg inn en kommentar