Påske i Paris

Eiffeltårnet i påsken i Paris
Påske i Paris

Påske er en populær tid der nordmenn ofte drar på fjellet for å stå på ski. Der er det ikke så nøye med åpningstider og lignende, men hvis du derimot velger å legge turen til Paris i påsken, da er du kanskje mer nysgjerrig på å få vite litt mer om hva du kan forvente deg!

I påsken er det mange forskjellige programmer som er tilgjengelige i Paris. Når det gjelder åpningstider er det meste åpent på langfredag, det samme gjelder på påskeaften, men på første og andre påskedag (søndag og mandag) stenger det meste, og da er det tid for å gjøre noe annet en shopping. På disse dagene har mange restauranter og kafeer åpent, men det er ingen generell regel som gir et fasitsvar! Museer er også stengt på disse dagene, men Louvre er ett unntak som har åpent, dog med forkortet åpningstid.

Noen spennende påskeprogrammer i Paris

Det er mye som skjer, men noe som er veldig populært er såkalt eggejakt som foregår i Paris ved Eiffeltårnet (Champ de Mars). Dette begynner rundt 10.00 på morgenen og varer fram til 17.00 på 1 påskedag (søndagen). Her må barna finne fine malte egg, som de senere kan bytte inn til virkelige sjokoladeegg.

Et annet populært program er å besøke Disney Village. Her er det også eggejakt, forestillinger og mange andre programmer som egner seg godt både for store og små.

Eiffeltårnet i påsken i Paris

Man bør selvfølgelig besøke Eiffeltårnet når man først er innom i Paris, men ettersom det er enormt mange turister innom i påsken kan det være lurt å booke på forhånd for å være sikker på å komme seg opp, samt for å slippe å stå så lenge i kø. Om du ønsker å gjøre det, kan du blant annet ordne en slik booking hos Viator.

Et annet program som alltid er en slager i Paris er et hyggelig elvecruise på Seinen. Disse går året rundt, og det betyr selvfølgelig at de også går under påsken. Hvorfor ikke ha en nydelig middag mens du ser på Paris by night fra en slik båt? Det finnes selvfølgelig enklere varianter (og billigere), så hvis du skulle ha lyst til noe sånt under påsken i Paris, kan du booke og finne priser og oversikt her.

Dette var noen tips for deg og dere som planlegger å komme til Paris i påsken. Vi ønsker deg en skikkelig god reise og om du har spørsmål, tips eller andre kommentarer er det bare å skrive!

Legg inn en kommentar