Louvre and Notre-Dame

Skattkammeret i Notre-Dame – en utstilling.

En verden våknet av skrekk da de leste om den forferdelige brannen i den fantastiske Notre-Dame-katedralen i Paris. Som restaureringen av katedralen nærmer seg ferdigstillelse, er Louvre vert for en spesiell utstilling om skattene i Notre-Dame de Paris. Denne samlingen inneholder viktige gjenstander for tilbedelse, relikvier, bøker og andre verdifulle gjenstander gitt som handlinger av hengivenhet. Etter utstillingen vil disse skattene gå tilbake til katedralens sakristi, et spesielt rom bygget for dem i det 19. århundre.

Utstillingen forteller historien til disse skattene gjennom mer enn 120 verk, og viser deres reise fra antikken, gjennom middelalderen, og deres gjenoppliving i det 19. århundre, spesielt med arbeidet til Viollet-le-Duc under det andre imperiet.

Skattkammeret til Notre-Dame-katedralen – en utstilling.

Sted: Louvre
Datoer: 18. oktober 2023 – 29. januar 2024

For å besøke denne utstillingen må du betale inngangsbilletten på 17 euro til museet, som også gir tilgang til denne midlertidige utstillingen. Det er verdt å vite at du må reservere en tidsluke for den midlertidige utstillingen, for å unngå at museet og plasseringen av den midlertidige utstillingen blir overfylt.

Vil du heller lese om andre arrangementer og utstillinger i Paris? Du finner mye informasjon i vår Paris-kalender.

Stikkord: ,

Dato

okt 18 2023 - jan 29 2024
Utløpt!

Tid

Hele dagen

Sted

Louvre museet
Louvre museet
Kategori

Legg inn en kommentar