Aktiviteter for barn og ungdom i Paris

Kommer du til Paris med barn og ungdom i reisefølget? Les denne artikkelen for å bli kjent med aktiviteter i Paris som er barne- og familievennlige!
Det er mye som skjer i Paris, men det er ikke alltid at barna på alt mellom 0 og 15 år synes det er gøy å se på maleri etter maleri i Louvre museet og deretter besøke kirker på rad og rekke. Da kan det være greit å ha noen spennende familieaktiviteter på indrearmen, og her får du tips om noen slike som helt sikkert vil falle hos smak hos den yngre garden!

Citè des Enfants (30 Avenue Corentin Cariou, 75019 Paris)

Det første stedet vi vil nevne er Citè des Enfants. Dette er det aller mest kjente barnemuseet i Paris og her er alt laget slik at det er barnevennlig. Det er mange fargerike og spennende ting som er stillt ut, og det er leker tilgjengelig, multimediavisninger og ting som gjør at barn kan lære og ha det gøy samtidig!

Cite des Enfants
Cite des Enfants

Jardin d’Acclimatation (Bois de Boulogne, 75016 Paris)

Dette er en park for de som kanskje ønsker litt mer adrenalin enn det Cite des Enfants kan by på. Her er det berg og dalbaner, det finnes dokketeater og andre leker som gjør at barn og unge storkoser seg. Det finnes også workshops der barna kan lære og utvikle seg, så om du ønsker å gjøre noe gøy der barna beveger på seg og nyter sola i Paris er dette et fint program.

Jardin d'Acclimatation
Jardin d’Acclimatation

Mènagerie at the Jardin de plantes (57 Rue Cuvier, 75005 Paris)

Ménagerie at the Jardin er den største dyreparken i Paris. Den ligger godt plassert i sentrum og her finnes det store kattedyr, pandabjørner, bjørner, gorillaer og mange andre dyr. Dyreparker er alltid svært barnevennlige, og det er selvfølgelig denne også, så igjen et perfekt program for barnefamilier i Paris som er på jakt etter barnevennlige aktiviteter i Frankrikes hovedstad. Det finnes også en annen dyrepark i Paris, og den kan du lese mer om her.

With children in Paris
Mènagerie at the Jardin de plantes

Jardin des Tuileries (113 Rue de Rivoli, 75001 Paris)

Jardin des Tuileries er en svært så stor lekeplass i Paris. Denne er best egnet for barna som har begynt på skolen for her er det klatreområder, oppgaver der barna må bruke hjernen for å løse det hele, og selvfølgelig finnes det også husker, sklier, sandkasse og andre barnevennlige aktiviteter. Denne lekeplassen befinner seg i en av Paris sin aller fineste parker, og kommer man i august måned er det mulig man møter på det populære karnevalet som blir arrangert her også.

Jardin des Tuileries
Jardin des Tuileries

Aquarium de Paris (5 Avenue Albert de Mun, 75016 Paris)

De fleste store byer har et akvarium og det er utrolig populært når man kommer med barn til en by. Der er det deilig vær på grunn av air condition, og samtidig kan barna klistre seg til vinduene og nyte utsikten av alt fra små klovnefisker ala Nemo til store og skumle haier. I den store haitunnelen i akvariet i Paris kan man se så mange som 24 forskjellige haier, så det bør vel friste noen og enhver. Det er også mulighet for å klappe fisker her, og på onsdager og i helgene er det også spesielle barnevennlige programmer som foregår utover det vanlige.

Aquarium Paris
Akvarium i Paris

Dette var noen tips til barnevennlige aktiviteter i Paris. Vi håper du har funnet artikkelen nyttig, og del den gjerne med venner og kjente som du vet kommer til Paris og har med småbarn eller ungdom i reisefølget! Om du har andre tips eller tanker, bare skriv en kommentar.

Legg inn en kommentar