Filmer som gir deg en smakebit av Paris

Paris er en utrolig by og det er ikke tilfeldig at mange velger å bruke byen for å spille inn store og små filmer. Det er derfor ikke så vanskelig å finne filmer som har med Paris å gjøre, samt som viser bilder av flotte severdigheter og landemerker i Paris, men her kan du lese om noen sånne som vi tror kan gi deg en flott kveld foran TV skjermen.

Da VInci CodeDa Vinci Code

En av de mest kjente filmene som er spilt inn i Paris, og en av de mest spennende, er nok kanskje Da Vinci koden. Denne filmen som er basert på Dan Brown sin bok ved samme navn med Tom Hanks og Audrey Tattou i hovedrollene lar deg se mange kjente steder i Paris, og ikke minst kan man besøke Louvre på innsiden også. Som en liten bonus tar de seg en tur til London også på slutten av filmen, noe som gjør at du kan se kjente London severdigheter også mot slutten av filmen. Dette er en bra film som er spennende, men fullt av vrøvl og tull og tøys med tanke på bibelsyn, men som avslappende film er dette bra!

Midnight in Paris
En annen film som er mer for de som liker romantikk, er Midnight in paris. Dette er en film fra 2011, amerikansk, og den ble skrevet og regissert av ingen mindre enn Woody Allen, så det gjør at du kan høyne forventningene dine med en gang. Her kan du bli kjent med den unge skribenten Gil Pender som hver natt reiser tilbake i tid, i Paris. Blant skuespillerne i filmen er kjente navn som Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Kathy Bates og Carla Bruni.

Ratatouille / Rottatouille

RatatouilleDet er nok hardt å ta i når man påstår at filmen er filmet i Pars, for her er det jo bare digitale tegninger og lignende, men uten tvil er Paris åstedet for filmen, og du kan helt klart få litt fransk stemning over deg mens du ser på denne tegnefilmen med barna eller med noen andre du er glad i. Filmet ble laget i samarbeid mellom Pixar od Disney og den er inspirert av den franske retten Ratatouille. Her møter du den forferdelige skribenten som slakter alt av restauranter og kokker, og så møter vi den lille rotta som elsker å lage mat… men hva skjer når kritikeren og kokken møtes?e film tells the story of a young chef and an ambitious rat who is passionate about cooking.

Parfume: The Story of a Murderer
Parfume: The Story of a Murderer er en tysk thriller som ble sluppet i 2006 og som ble regissert av Tom Tykwer og skrevet av Andrew Birkin og Bernd Eichinger. Åstedet for filmen er Frankrike på 1700-tallet og det forteller historien som den unge Jean-Baptise Grenouille som er et skikkelig geni. Dette er en modernisering av novellen som er skrevet av Patrick Süskind.

Inception
Det er kanskje ikke filmet du forbinder med Paris, men hvis du ser på filmen en gang til vil du helt klart kjenne igjen steder i Paris under filmen. Har du for eksempel glemt av Leonardo DiCaprio i filmen reiser til Paris for å finne den perfekte arkitekturen til sin plan? I denne science-fiction thrilleren fra 2010 kan du bli bedre kjent med drømmeverden og denne vant mange priser og ble svært så populær. Blant skuespiellerne i filmen er kjendiser som Leonardo DiCaprio, Ellen Page, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Ken Watanabe, Tom Hardy, Dileep Rao, Cillian Murphy, Tom Berenger og Michael Cain.

Taken

Taken in ParisDa filmen Taken ble sluppet ble den umiddelbart en suksess, og det er nettopp av den grunn at det senere kom en Taken 2 og Taken 3 også. Men, det er originalen som var best, og her møter vi Liam Neeson som reiser til Paris for å redde sin datter som har blitt kidnappet av noen slemme albanere og skal selges som sex-slave. Det er utrolig spennende og mye action, og selvfølgelig kan man se noen fine klipp fra Paris flere ganger under filmen.

2 Days in Paris
Den siste filmen på vår liste er 2 Days in Paris. Dette er en fransk-tysk romantisk film som ble sluppet i 2006. Den ble regissert av Julie Delpy som også spiller hovedrollen i filmen. Her møter vi et par som skal tilbringe to dager i Paris, og dette blir både spennende og morsomt etterhvert som du følger deres to døgn i Paris.

Om du har lyst til å se på disse filmene kan du gjøre det på Amazon.com. Det som derimot gjør det litt vanskeligere er at du ikke kan se Amazon Instant Videos fra Norge, men om du allikevel ønsker å ordne dette kan du lese mer om det å se Amazon fra utlandet på denne siden (engelskspråklig).

Legg inn en kommentar