Manet og Degas i Musee d’ Orsay.

Édouard Manet (1832-1883) og Edgar Degas (1834-1917) er begge kjente malere. I denne midlertidige utstillingen i Musee d’ Orsay i Paris kan du besøke verk fra begge malerne ved siden av hverandre og se hvordan de hadde innvirkning på hverandre, deres forskjeller, og sammenligne verkene deres.

Édouard Manet var en fransk maler og en sentral skikkelse i overgangen fra realisme til impresjonisme. Han ble født i Paris i 1832 og hadde en sterk innflytelse på utviklingen av moderne kunst. Manets malerier var kontroversielle og utfordret tradisjonelle kunstkonvensjoner, og skildrer ofte hverdagslige emner på en moderne og nyskapende måte. Noen av hans mest kjente verk inkluderer «Olympia», «Le Déjeuner sur l’herbe» og «A Bar at the Folies-Bergère.» Hans dristige bruk av farger, løst penselarbeid og avvisning av akademiske standarder banet vei for impresjonistbevegelsen.

Edgar Degas var en fransk kunstner som levde fra 1834 til 1917 og regnes som en av de største malerne i det 19. århundre. Han er kjent for å skildre dansere, veddeløpshester og parisisk liv. Degas var en fremtredende figur i impresjonistbevegelsen og er anerkjent for sin innovative bruk av komposisjon, lys og farge. Han var en mester i pastell og hadde en unik evne til å fange bevegelse i sine malerier. Noen av hans mest kjente verk inkluderer «The Dance Class», «L’Absinthe» og «The Little Fourteen-Year-Old Dancer.»

Nå som du vet mer om begge malerne, forstår du sannsynligvis hvorfor en utstilling med begge malerne ved siden av hverandre er så interessant.

Manet og Degas

Datoer: Mars 28, 2023 – Juli 23, 2023
Sted: Musee d ‘Orsay

Billetter: € 16 (full pris)

Du kan lese mer om andre arrangementer, utstillinger, konserter og festivaler i Paris her.

Noen ord om Musee d ‘Orsay.

Musée d’Orsay er et verdenskjent kunstmuseum i Paris. Det ligger i en fantastisk bygning i Beaux-Arts-stil som tidligere var en jernbanestasjon. Museet er hjemsted for en imponerende samling av kunst, hovedsakelig fra det 19. og tidlig 20. århundre, inkludert verk av kjente kunstnere som Monet, Van Gogh og Renoir. Museets høydepunkter inkluderer sin omfattende samling av impresjonistiske og postimpresjonistiske malerier og dets fantastiske skulpturer og dekorative kunst. Musée d’Orsay er et must-besøk reisemål for enhver kunstelsker som besøker Paris, og den unike bygningen og samlingen gjør den til en kulturskatt.

Stikkord: , ,

Dato

mar 28 2023 - jul 23 2023
Utløpt!

Tid

8:00 am - 6:00 pm

Sted

Musee d' Orsay
Musee d' Orsay
Esplanade Valéry Giscard d'Estaing, 75007 Paris
Kategori

Legg inn en kommentar