world music day paris

Fête de la Musique 2024

Fête de la Musique, også kjent som World Music Day eller Make Music Day, er en årlig feiring av musikk som finner sted 21. juni hvert år. Arrangementet ble først lansert i Frankrike i 1982 av den franske kulturministeren Jack Lang, og har siden spredt seg til over 120 land rundt om i verden.

Fête de la Musique oppfordrer amatører og profesjonelle musikere i alle sjangre til å fremføre levende musikk i offentlige rom, som parker, gater og offentlige torg. Arrangementet er gratis og åpent for publikum, og har til hensikt å gjøre musikk tilgjengelig for alle og fremme kulturutveksling.

Fête de la Musique har blitt en stor kulturell begivenhet, med hundretusener av musikere som deltar hvert år. Arrangementet har vanligvis et bredt utvalg av musikalske sjangere, inkludert rock, pop, jazz, klassisk, folkemusikk og verdensmusikk. I tillegg til liveopptredener inkluderer Fête de la Musique ofte musikkverksteder, mesterklasser og andre pedagogiske arrangementer.

Fête de la Musique har blitt rost for sin positive innvirkning på lokalsamfunn, da det oppfordrer folk til å komme sammen og feire musikkens universelle språk. Arrangementet har også blitt kreditert for å bidra til å starte karrieren til mange up-and-coming musikere.

Verdens musikkdag 2024

Dato: 21 juni

Det er også en festival rundt World Music Day og i 2024 vil dette finne sted på følgende datoer.

20 – 23 juni 2024

Hvor skal man feire World Music Day i Paris?

Du finner mange utendørs konserter og arrangementer langs gatene og i parkene i Paris 21. juni. Dessuten er det spesielle arrangementer ved Louvre-museet, og det irske kultursenteret er et annet veldig populært sted på denne dagen. Vil du ha enda mer? Besøk Petit Palais som normalt fungerer som et flott sted på World Music Day.

Hvis du vil være 100% sikker før ankomst, kontakt stedet du vurderer å spørre om det vil være noen spesielle programmer der på Fête de la Musique.

Dato

jun 21 2025

Tid

Hele dagen

Legg inn en kommentar