Tour de France 2019 er i gang!

For 106 gang arrangeres Tour de France i 2019. Selve løpet ble arrangert for første i 1903, og med noen få unntak har konkurransen blitt arrangert hvert år siden den gang.

I årets utgave av Tour de France starter hele konkurransen i Brussel i Belgia. Det er hele tre løp som arrangeres i Belgia før konkurransen kommer til Frankrike der det blir mange flotte løp før det hele avsluttes i Paris den 28 juli. Det er ikke uvanlig at det blir arrangert løp i utlandet under Tour de France, og om det ikke er Belgia, så har nasjoner som Italia, Tyskland og Spania også blitt gjestet av Tour de France med flere løp opp gjennom årene.

Tour de France i 2019
Tour de France i 2019 – Kilde: Pixabay

Av mange regnes Tour de France å være det gjeveste innenfor sykkelkonkurranser hvert år, og også det vanskeligste. Men, det er ingen tvil om at Giro D’Italia og Vuelta a Espana også er gjeve konkurranser som mange drømmer om å vinne.

I disse dager liker vi alle å finne informasjon på Wikipedia, men om du har lyst til å finne masse annen spennende informasjon om Tour de France anbefaler vi denne artikkelen hos Britannica Encyclopedia, et flott sted for informasjon.

Der kan du lese litt om hvordan konkurransen har utvilket seg opp gjennom årene og mye annet.

I 2018 vant Geraint Thomas konkurransen foran Tom Dumuolin og Chris Froome. Mange ser for seg at Geraint Thomas også kan vinne hele konurransen i år, men det er utrolig mye som kan skje, så det er viktig å følge med hvert eneste sekund hvis du ikke vil gå glipp av viktige momenter og øyeblikk!

Om du kommer til Paris for å få med deg finalen og innspurten den 28 juli, glem ikke at du finner masse mer informasjon om Paris og hva byen har å by på av severdigheter her i vår norske Paris Guide.