Transport

Paris TransportationParis er en av de mest moderne byer i Europe, og her finnes gode muligheter for å bruke forskjellige former for transport framkomstmidler. Byen har to hovedflyplasser, Orly- og Charles de Gaulle. Trygt på jorden har nasjonen godt jernbanenettverk, og innenfor Paris finner man metro, buss og trikker som tar deg fra A til B.

Hvis du har krefter i beina kan man også gå løs på Paris til fots. Dette er sannsynligvis den beste måten å bli kjent med byen på, samt for å suge til seg inntrykk og byens atmosfære. Det er også mange som bruker sykkel i Paris, og man har blitt godt vant til syklister i byen. Flere steder finnes det også egne felter til syklistene. Det er mulig å leie sykler rundtomkring i Paris, og flere steder er de første 30 minuttene gratis.

Hvis du heller vil bruke framkomstmidler med fire hjul kan du også låne bil i Paris. Det er derimot kun anbefalt hvis du har trening på å kjøre i byer med mye trafikk. I Paris møter man nemlig en kombinasjon av manglende oppmerking av felter på veien, mange folk som kjører som uvær, syklister på alle kanter og fotgjengere som løper fra den ene sida av veien til den andre, uten å vente på grønt lys og lignende! Dette bør i allefall tas i betraktning før man gå løs å leier bil. Ønsker man derimot å reise ut fra Paris for å se på områdene utenfor, kan en bil være veldig greit å ha!

Transport i Paris